10 friss sorozat, amit érdemes streamelned ezen a hétvégén (43. hét, 2023)

Minden héten megnézzük és megszűrjük az addigi friss filmes termést, hogy válogatást kínáljunk nektek a legjobb műsorokból.

A 43. hét végére ezeket a sorozatokat ajánljuk egy jó kis #bingewatchingra a szeles-esős, őszi napokon otthon kuckózáshoz.

Vannak izgalmas újdonságok és visszatérő nagy kedvencek is - mint mindig. Lássuk a heti listát!

#10

dráma

Apple TV+

A harmadik évadban a műsorvezetők jövője megkérdőjeleződik, miközben az egymás iránti hűségük is meginogni látszik, amikor egy technológiai titán érdeklődik az UBA iránt,... több»

A The Morning Show a legjobb dráma a tévében egy olyan világban, ahol a Better Call Saul és az Utódlás hiányzik? Nos, nem, de határozottan ez a legdrámaibb dráma a tévében, ami remekül támaszkodik Jennifer Aniston, Reese Witherspoon és Billy Crudup jelenlétére a képernyőn. És ott van Jon Hamm, aki ebben az évadban Elon Musk jóképű változataként csatlakozik a gárdához. A hátba szúrás, a politika, a nagy feszültség és a főcímekből kiszakadt történetek mind együtt állnak, és médiaszereplőink egyre inkább az egyesülések és felvásárlások játéka felé sodródnak az új évadban.
#9

61 Libabőr  (2023)

(3)

fantasy | kaland | vígjáték

Disney+

Öt középiskolás csoport természetfeletti erőket szabadít a városukra, és most össze kell fogniuk, hogy megmentsék azt. több»

RL Stine sorozata rengeteg gyerekrémálom katalizátora volt a 90-es években, és a Disney+ azt reméli, hogy a legújabb újraindításával folytatni tudja ezt a rémuralmat. A gyerekek megöregedtek – középiskolások, akiknek hormonális szorongása szivárog a pórusaikból. A rejtélyt pedig nem antologizálják, hanem 10 epizód alatt terítik. De még mindig érezhető, hogy Stine gonosz zsenije dolgozik, és a gyanús szülők és az elátkozott tárgyak a természetfeletti titkok még nagyobb világát tárják fel...
#8

86 Minden kémia  (2023)

(3) (1)

dráma

Apple TV+

Az 1950-es években járunk, amikor a nőknek a háztartási szférában van a helyük. Így hiúsul meg Elizabeth Zott tudósi karrierjéről szőtt álma is. Miután kirúgják a... több»

Brie Larson soha nem zárkózott el attól, hogy feminista ügyekért szólaljon fel, és ebben a sorozatban Bonnie Garmus bestseller-regényének, a Lessons In Chemistry adaptációjának a főszereplőjeként sem tesz másként. Garmus egyik napról a másikra „irodalmi rocksztár” lett 66 évesen ezért a lenyűgöző debütáló regényért, amely mindenhol divatos a könyvklubokban. Larson egy zseniális vegyészt alakít, akit a szexista kettős mérce miatt menesztettek. Ez főzőműsorvezetőkénti váratlan karrierváltásra kényszeríti a nőt. Ez a nagy horderejű új platform lehetővé teszi számára, hogy a háziasszonyok bölcsességeinek más részeit is becsempészhesse, és bemutassa, hogyan kell finom sütiket sütni - a kémia segítségével.
#7

dokumentum

Netflix

Steven Spielberg és csapata az élet négymilliárd éves földi útjának hihetetlen történetét mutatja be ebben a sorozatban. több»


Szereplők: Morgan Freeman
„Az élet epikus, 4 milliárd éves földi utazásának története, uralkodó dinasztiáin, az alulmaradottakon és az azt átformáló kataklizmikus eseményeken keresztül" - mindezt pedig Morgan Freeman meséli el.
#6

80 Gen V  (2023)

(5) (2)

akció | kaland | vígjáték

Amazon Prime Video

A fiatal 'hősök' próbára teszik fizikai, szexuális és erkölcsi határaikat, miközben a legjobb városokban a legjobb szerződésekért versenyeznek. Az Amazon Prime nagysikerű The... több»

Hasonlóan a The Boyshoz, ez a spinoff sem fulald ki a kezdeti lendület után, és egy teljesen új bandát mutat be a Supe-ok közül, akik esetleg másként vélekednek a Vought International indítékairól. Ez a sorozat látszólag eléri a lehetetlent azáltal, hogy ugyanolyan vonzóvá válik, mint a zászlóshajó sorozat, anélkül, hogy jelen lenne a legfényesebb és leromlottabb képviselője, Homelander. Ez a franchise semmi jelét nem mutatja annak, hogy kimerítené vagy kifárasztotta volna közönségét, ahogyan az MCU-nak és a DCU-nak is sikerült, ami talán a leghősiesebb bravúr a jelen szuperhősős világában.
#5

83 Loki - 2. évad  (2023)

(2)

akció | fantasy | kaland

Disney+

A sorozat második évadában Loki Mobiusszal, Hunter B-15-tel és az időt felügyelő szervezet többi tagjával együttműködve próbál eligazodni a multiverzumban, hogy megtalálja... több»

Amikor legutóbb elhagytuk Lokit, a címszereplő (Tom Hiddleston) a Time Variance Authority egy alternatív változatába utazott, ahol senki sem emlékszik rá, és mindenhol Kang (Jonathan Majors) szobrai vannak. Ez a második évad ott folytatódik, ahol abbahagytuk, csak Loki hamarosan rájön, hogy nem egy alternatív idővonalra, hanem a jelenlegi idővonal múltjára és jelenére lökdösik oda-vissza. A mai Mobius (Owen Wilson, a korábbi verzió nem ismeri Lokit) segítségét kérve Ke Huy Quan' Ouroborost (vagy röviden OB-t) keresik, egy olyan fickót, aki régóta jelen van, és úgy tűnik, tudja, hogyan kell mindent megtenni, hogy megakadályozza Lokit abban, hogy ezeket az akaratlan ide-oda ugrásokat tegyen az időben.
#4

animáció | kaland | vígjáték

Max

Rick és Morty visszatértek, és minden eddiginél hűségesebbek önmagukhoz! Ebben a hetedik évadban sincs hiány fordulatokban: Mi ütött Jerrybe? Az ördög Summerbe öltözik? És... több»

Rick és Morty köztudottan hosszú szüneteket tartottak az évadok között - eddig. Az animációs sci-fi vígjátéksorozat hetedik évada kevesebb mint egy évvel a hatodik évad fináléja után tér vissza. A színfalak mögött azonban nagy változások történtek: a címszereplőket is megszólaltató alkotótársat, Justin Roilandot kirúgták a műsorból. Meredek a továbblépés előtt, de ez a show ritkán hagyott cserben bennünket.
#3

71 A fájdalom ügynökei  (2023)

(9) (2)

dráma | krimi

Netflix

Liza jobb életet szeretne teremteni magának és lányának, ezért munkát vállal egy csőd szélén álló gyógyszergyártónál. Liza bátorsága katapultálja a céget és őt is a... több»

Emily Blunt egy szerencsétlen, egyedülálló anyát alakít, aki Chris Evans gyógyszeripari értékesítési képviselő karaktere mellett új karrierbe kezd. Végül kiderül, hogy ez nem volt túl jó ötlet, tekintve, hogy egy komoly zsarolási káoszba keveredik. És persze kezd rájönni, hogy ennek a cégnek a sikere szörnyű árat követel az emberiségtől. Ez az Insys Therapeutics felemelkedésének és bukásának dramatizált változata, amely már nem létezik, és igen, most biztosan megtudhatjuk, miért.
#2

akció | életrajzi | kaland

Max

Miután a látszólag bájosnak tűnő úri életet felcserélte egy kalózéra, Stede Bonnet a Revenge nevű kalózhajó kapitánya lett. A potenciálisan lázadó legénység tiszteletét... több»

Itt egy mókás darab! Van Rhys Darby és Taika Waititi, és mindenki kalóz, és legtöbbjük meleg. Ez a műsor már egy ideje váratlan robbanásként tündököl, és mindig jólesik, ha felbukkan a horizonton. Waititi sajátos humora ezúttal is összehasonlíthatatlan és persze tarol. Jó szórakozást, vitorlát fel!
#1

75 Az Usher-ház bukása  (2023)

(13) (1)

dráma | horror

Netflix

Mike Flanagan univerzuma egyre bővül, ezúttal Edgar Allan Poe 1839-ben megjelent, The Fall of the House of Usher című novelláját dolgozza fel a legújabb sorozatában. A horrordráma... több»

Mike Flanagan rajongók, készüljetek! A Haunting of Hill House és a Midnight Mass showrunnerje visszatér Carla Gugino-val együtt, hogy maradandó élményt szerezzenek nekünk! De ne számíts az Edgar Allen Poe-novella szó szerinti adaptációjára. A történet a könyörtelen testvérek, Roderick és Madeline Usher által létrehozott pokolra összpontosít, akik a Fortunato Pharmaceuticalst a gazdagság, a kiváltságok és a hatalom birodalmává építették. Szörnyű titkok kerülnek felszínre, amikor az Usher-dinasztia örökösei elkezdenek meghalni egy titokzatos nő kezei által, akit Gugino kecses könnyedséggel ábrázol.