A 15 legjobban várt sorozat 2024-ben, amire mindenki rá fog kattanni

Íme a 2024-es év legjobban várt tévéműsorai és minisorozatai.

A 2023-as WGA/SAG-AFTRA/AMPTP sztrájk mondhatni, hogy a 2020-as COVID-19 filmipari megfelelője volt. Bár szerencsére fizikailag nem volt olyan halálos, mint a betegség, de a munkabeszüntetés sokakat jelentősen érintett mind szakmailag, mind anyagilag.

Ami miatt ezt a meredek párhuzamot megfelelőnek találjuk az az, hogy a tartalmak és a termékek kereslet-kínálat áramlását mindkét eseménysor keményen megzavarta és megváltoztatta.

Mivel a streamingszolgáltatók máris visszafogták magukat, a Wall Street újraértékelésének köszönhetően a streamingboomot visszavetették, és a sztrájkok miatt sok műsor egy egész évre elmaradt, a #AgeOfTooMuchContent talán hivatalosan is a végéhez közeledik. Vagy legalábbis az egész egy kezelhetőbb, értelmesebb formába vált át. 

2023 volt a második év, amikor a tévéstúdiók a streaming túlburjánzása miatt aggódó túlköltekezéssel járó kiadásokból korrigáltak. Így hát leépítettek és töröltek sorozatokat és újraértékelték a jövőt.

Bob Iger a Disney téli befektetői napi prezentációján még azt állította, hogy a streamingé a jövő minden tartalma. A 2023-as év közepére már egészen másképp hangzott mindez, és Iger azt állította, hogy az olyan kékcédulás franchise-ok, mint a Marvel és a Lucasfilm "felhígították" a márkájukat azzal, hogy túl sokat, túl gyorsan és túl hamar csináltak a televíziózásban.

Mindkét franchise (és az egész Disney) jelezte, hogy visszatérnek a mozis modellhez, és elkezdték szűkíteni vagy finomítani a tévés terveiket. 

Ez talán a hosszúra nyúlt megfogalmazás arra, hogy 2024-ben valószínűleg kevesebb must-see kisképernyős adás lesz, mint tavaly és tavalyelőtt. Mégis, sok szempontból ez praktikusabb, ésszerűbb és életképesebb a közönség, az iparág és a kritikai/újságírói iparág számára, amely megpróbál értelmet adni mindennek. 

Lássuk tehát, mi minden érkezik 2024-ben! Listánk csupán válogatás! Ennél természetesen jóval több izgalmas néznivaló jön majd!

#15

akció | dráma | kaland

A Dűne-univerzumban játszódó tévésorozat, amelynek középpontjában a Bene Gesseritek élete áll. több»

Mélyen zaklatott produkció sok showrunner-forgalommal (Alison Schapker a legújabb, de egykor olyan nevek is szerepeltek benne, mint Jon Spaihts és Scott Z. Burns) és egy pilot, amit leselejteztek és újrakészítettek, reméljük ezzel vége is a Dűne sorozat problémáinak, ami egy Bene Gesserit Dűne spin-off. A 10 000 évvel Denis Villeneuve kasszasiker filmje előtt játszódó sorozatban Emily Watson, Olivia Williams, Jodhi May, Travis Fimmel, Mark Strong, Jade Anouka és Chris Mason szerepel. Anna Foerster ("Underworld: Blood Wars") rendezi a pilotot és több részt is. A sorozatot Magyarországon forgatták. Bemutató: 2024 őszére várható az HBO-n keresztül.
#14

horror | sci-fi | thriller

Az Alien-franchise alapján készült sorozat a Fargo alkotójától Ridley Scott produceri közreműködésével. több»

Még nem fejeződött be a forgatás, de a showrunner Noah Hawley ("Fargo") nemrég azt mondta, hogy az "Alien" horror/sci-fi előzményfilm spin-offja, amelynek forgatása még nem fejeződött be, 2024-ben érkezhet, és ez nekünk elég jó hír. A sorozat három évtizeddel az 1979-es Alien film eseményei előtt játszódik, a főszerepekben Sydney Chandler, Alex Lawther, Samuel Blenkin, Essie Davis és Adarsh Gourav. Ridley Scott részben részt vesz a rendezésben, de ez tényleg Hawley sorozatának tűnik. Bemutató: Valószínűleg 2024 év vége az FX/Hulun keresztül.
#13

63 Odakinn  (2022)

(3)

dráma | misztikus | thriller

Amazon Prime Video

Egy farmer története, aki a földjéért és a családjáért küzd, és Wyoming vadonjának szélén kifürkészhetetlen rejtélyre bukkan. több»

2022 egyik legjobb sorozata volt az egzisztenciális sci-fi western, ami kicsit olyan, mintha a Yellowstone találkozna az X-aktákkal -, amely egy földjéért és családjáért küzdő farmerről szól, aki Wyoming vadonjának szélén egy felfoghatatlan rejtélyre bukkan. A szereplők - Josh Brolin, Lili Taylor, Tamara Podemski, Tom Pelphrey, Imogen Poots, Lewis Pullman, Noah Reid és mások - látványosan jók voltak. A második évad a sztrájkok előtt kezdődött. Az egyetlen probléma? A zseniális alkotót/írót/showrunnert, Brian Watkinst valami őrült okból leváltották - ez volt a tavalyi év egyik legrosszabb kreatív döntése.
#12

akció | dráma | kaland | sci-fi | thriller

Disney+ (2024.06.05.)

A sorozat a Csillagok háborúja világába kalauzolja a nézőt, azokba az időkbe, amikor a Galaktikus Köztársaság a végnapjait élte. Figyelemmel kísérhetjük az árnyékokban... több»

Leslye Headland író/rendező sorozata évtizedekkel az "Egy új remény" előtt, a Nagy Köztársaságban játszódik. A krimi középpontjában egy egykori padawan (Amandla Stenberg) áll, aki újra összeáll jedi mesterével (Lee Jung-jae a Squid Game-ből), hogy egy bűncselekmény-sorozat után nyomozzon, de az erők, amelyekkel szembekerülnek, sokkal baljósabbak, mint amire valaha is számítottak. A sorozatban többek között Dafne Keen, Jodie Turner-Smith, Carrie-Anne Moss és Margarita Levieva is szerepel, és igen, a sztrájk előtt fejeződött be a forgatás.
#11

akció | kaland | sci-fi

Egy tíz év körüli gyerekekből álló csoportot követhetünk nyomon, akik eltévednek a Star Wars-univerzumban. több»

Rendező: Jon Watts
Szereplők: Jude Law
Úgy tűnik, Jon Favreau és Dave Filoni nem mindent irányít a LucasFilm TV-nél. A Pókember trilógia rendezője, Jon Watts és Christopher Ford által készített legújabb Star Wars sorozat egy felnőtté válós sci-fi kaland, amelynek főszereplője Jude Law, aki egy titokzatos Erőhasználó, de nem Jedi. A Mandalorian korában játszódik (a Jedi visszatér után), nem sokat tudni róla, de állítólag a "Goonies" és az Amblin-filmek ihlették, és egy csapat ismeretlen, fiatal kölyökről szól, akik megpróbálnak visszajutni a szülőbolygójukra. A rendezők között van Daniels, David Lowery, Jake Schreier, Bryce Dallas Howard és Lee Isaac Chung, a főszereplők között pedig Tunde Adebimpe, Kerry Condon és Jaleel White.
#10

58 Echo  (2024)

(5) (5)

akció | dráma | kaland | krimi | misztikus | sci-fi

Disney+

Maya Lopeznek szembe kell néznie a múltjával. Életében akkor léphet tovább, ha újra kapcsolatba kerül indián gyökereivel és megérti a család és a közösség jelentőségét. több»

A Sólyomszem bemutatkozását követően a Marvel karaktere, Echo (Alaqua Cox) megkapja saját, komornak tűnő spin-offját, amelyben a siket őslakos karakter visszatér oklahomai szülővárosába, és megpróbál szembenézni múltjával, amelyben bűnözőként és a Kingpin (Vincent D'Onofrio) alárendeltjeként tevékenykedett. A "Marvel Spotlight"-nak titulált filmben feltűnik Chaske Spencer, Tantoo Cardinal, Devery Jacobs, Cody Lightning, Graham Greene, Zahn McClarnon és Charlie Cox mint Daredevil. Bemutató: 2024. január 10., a Disney+-on keresztül.
#9

92 A sógun  (2024)

(13) (3)

dráma | kaland | történelmi

Disney+

A sógun James Clavell bestseller regényének eredeti adaptációja, melyet Rachel Kondo és Justin Marks készített. A 10 epizódos minisorozat az 1600-as évek Japánjában játszódik,... több»

Az 1980-as, azonos nevű sorozat remake-jét, amely James Clavell 1975-ös „Shōgun” című regényén alapul, elsősorban ázsiai szereplők vezetik, köztük Hiroyuki Sanada, Anna Sawai és Tadanobu Asano. A történet „a két különböző világból származó ambiciózus férfi és egy titokzatos női szamuráj találkozását követi”. A feudális japán díszletsorozat egy angol tengerész, John Blackthorne (Cosmo Jarvis) szemével látható, aki egy olyan országban szenved hajótörést, amelynek ismeretlen kultúrája végül újradefiniálja őt. Bemutató: február 1. az FX/Hulu-n keresztül
#8

40 A szimpatizáns  (2024)

(3) (1)

dráma | thriller | történelmi

Max

A vietnami háború vége felé egy, a dél-vietnami hadseregbe beépített kém az Egyesült Államokba utazik, és egy menekült közösségben telepedik le, ahol továbbra is titokban... több»

A dél-koreai filmrendező, Park Chan-wook rendez és közösen játszik Don McKellar kanadai színésszel/filmrendezővel és Robert Downey Jr. főszereplőivel, több antagonista szerepben is. A sorozat egy kémkedési thriller és kultúrákon átívelő szatíra egy félig francia, félig vietnami kommunista kém küzdelmeiről a vietnami háború utolsó napjaiban és az ebből következő száműzetéséről az Egyesült Államokba. A főszereplők Hoa Xuande ("Cowboy Bebop"), Fred Nguyen Khan ("Transplant"), Toan Le, Vy Le és Alan Trong, mind vietnami származásúak. Bemutató: 2024 tavasz az A24-en és az HBO-n keresztül.
#7

59 A levegő urai  (2024)

(6)

akció | dráma | thriller

Apple TV+

A Donald L. Miller azonos című könyve alapján és John Orloff forgatókönyvével készült Masters of the Air a 100. bombázócsoport (a „Véres Század”) tagjainak sorsát követi,... több»

A Hitlerrel az egekben harcoló légibombázókon keresztül mesélik el a világháborús történéseket. Austin Butler, Callum Turner, Barry Keoghan, Fionn O’Shea, Anthony Boyle, Nate Mann és Raff Law szerepel az együttesben. A sorozatban szereplő filmesek közé tartozik még Cary Fukunaga, Dee Rees, Anna Boden, Ryan Fleck és Tim Van Patten. Bemutató: január 26. az AppleTV+-on keresztül.
#6

dráma | krimi | misztikus

Max

Liz Danvers és Evangeline Navarro nyomozók hat férfi eltűnése kapcsán kutatnak, akik a Tsalal sarkvidéki kutatóállomáson dolgoznak, ahol az éjszaka több mint 24 órán át tarthat. több»

A sorozat írója/alkotója, Nic Pizzolatto megvált az HBO-tól, de így Barry Jenkins producer és a mexikói író-rendező, Issa López veszik át az irányítást. A cselekmény középpontjában az alaszkai kutatóállomást üzemeltető nyolc férfi áll, akik nyomtalanul eltűnnek. Jodie Foster és Kali Reis olyan nyomozók, akiknek szembe kell nézniük múltjukkal és a sarkvidéki jég alatti sötét igazságokkal. John Hawkes, Christopher Eccleston, Fiona Shaw, Finn Bennett és Anna Lambe társszereplőkként tűnnek fel. Bemutató: 2024. január 14., az HBO-n keresztül.
#5

dráma | fantasy | krimi

 A sorozat Oswald Cobblepot (Colin Farrell) átalakulását követi nyomon, aki senkiből vált Gotham hírhedt gengszterré. több»

Ha valakit nem zavarnak a DC Studios közelmúltbeli problémái, az Matt Reeves filmrendező. Alternatív Batman univerzuma a Pingvinnel folytatódik, melynek főszereplője Colin Farrell, mint Oswald Cobblepot, és megpróbálja megragadni Gotham bűnözői alvilágának hatalmát a Carmine Falcone halála okozta légüres térben. Van egy látszólag nagy akadály: Cristin Milioti, Sofia Falcone-t alakítja, aki feltehetően ellentámadást próbál tenni. Bemutató: 2024 közepe-vége az HBO Max-on keresztül
#4

40 A rezsim  (2024)

(5)

dráma

Max

Egy bomlóban levő autoriter rezsim palotájának falai között eltöltött egy év története. több»

A „Mare of Easttown” Emmy-sikerét követően Kate Winslet visszatér az HBO egy újabb limitált sorozatába, amely a legjobb tehetségeket tartalmazza, köztük Will Tracyt, Frank Rich-et és Stephen Frears rendezőt. . Az Andrea Riseborough, Matthias Schoenaerts és Hugh Grant közös főszereplésével készült sorozat egy évet mutat be egy széteső autoriter rezsim palotájában, Winslet pedig egy kitalált közép-európai autokrácia kancellárját játssza. Bemutató: 2024 tavasz, az HBO-n keresztül.
#3

dráma

Max (2024.08.11.)

Miközben a Pierpoint a jövőbe tekint, és az erkölcsileg helyes befektetéseket részesítik előnyben, Yasmin (Marisa Abela), Robert (Harry Lawtey) és Eric (Ken Leung) a Henry Muck... több»


Szereplők: Kit Harington
Az HBO legjobban őrzött titka Mickey Down és Konrad Kay „Ipar” című drámája, amely az Egyesült Királyság tekintélyes befektetési banki világában játszódik. És most, hogy az Utódlás leköszönt, sorozatuk ragyogóvá vált. A sorozat már feltörekvő sztárokká tette Marisa Abelát és Myha'la Herroldot, de a gárda többi tagja is: Ken Leung, Harry Lawtey, David Jonsson, Conor MacNeill, Freya Mavo, Alex Alomar Akpobom, tele van tehetséggel. Kit Harrington és Sarah Goldberg csatlakozik a szereplőgárdához a harmadik évadban.
A Duffer tesók népszerű Netflix sci-fi thrillere végül 2024-ben véget ért, de a sztrájkok késleltették ezt, így 2024 nyarából inkább az év vége lehet. Mindenki visszatér: David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Noah Schnapp, Natalia Dyer, Sadie Sink, Caleb McLaughlin, Gaten Matarazzo, Joe Keery, Winona Ryder, plusz az új szereplő Linda Hamilton.
#1

akció | dráma | kaland

Max (2024.06.17.)

Targaryenek és a Hightowerek közötti konfliktus egyre élesebbé válik az első évad fináléjának drámai eseményei után. több»

Az HBO GoT spin-offja 2024-ben valamivel rövidebb évaddal tér vissza, és a Targaryen polgárháborúról szóló előzménysorozatnak kevesebb időugrást kell tartalmaznia. A második évadban Freddie Fox, Gayle Rankin, Simon Russell Beale, Matthew Needham és még sokan mások is helyet kapnak. Bemutató: 2024 nyarán várható az HBO-n.