A legjobb akciófilmek, amiket MOST streamelhetsz (Netflix, HBO Max, Disney+, Amazon Prime Video, Apple TV+)

Legyen szó virtuális valóságról, második világháborús csatákról, szuperhősökről vagy halhatatlanokról, esetleg álmokról vagy jövőbeli háborúról, az akciófilmek sosem fognak kimenni a divatból. Teljesen mindegy, hogy egy agyatlan lövöldéről van szó, ahol faék egyszerűségű sztorit kapunk látványos tűzharcokkal vagy valami annyira összetett és bonyolult sztoriról, amihez csak kiegészítőként járnak a robbanások vagy épp verekedések, szeretjük az akciófilmeket.

A streaming aranykorában szerencsére valósággal dúskálhatunk a régebbi és az újabb akciófilmekben. De a sok film között nem mindig könnyű megtalálni a legjobbakat. Itt jövünk mi a képbe, segítünk elindulni ezen a kalandon: mutatunk néhány remek akciófilmet, amik kezdésnek pont jók, hogy aztán az ember örökre rákapjon az ízükre.

Ha megtesztett valamelyik, látogass el a film mafabos adatlapjára, és a rózsaszín 'Lejátszás'-mezőre kattintva rögtön el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed az adott streamingszolgáltatónál.

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 09. - Préda (Disney+)

#14

61 Préda  (2022)

(40) (3)

akció | dráma | horror | kaland | sci-fi | thriller

Disney+

Egy komancs törzsi világában járunk, amelynek mindennapjait még nem dúlták fel az európai hódítók. Itt él Kee, aki mintha látnoki erővel is bírna. A lány nagyon közel áll... több»

A Préda egy 2022-es amerikai sci-fi elemekkel tarkított horror-akciófilm, amelyet Dan Trachtenberg rendezett. A film a franchise ötödik része és az első négy film előzménye. A főbb szerepekben Amber Midthunder, Dakota Beavers, Michelle Thrush, Stormee Kipp, Julian Black Antelope és Dane DiLiegro látható. A történet középpontjában Naru, egy képzett komancs harcos áll, aki megpróbálja megvédeni a törzsét egy magasan fejlett idegen ragadozótól, amely sportból vadászik az emberekre, és harcol a vadon és a szőrmekereskedők ellen, hogy megvédje népét. A film pozitív kritikákat kapott, dicsérték az akciójeleneteket, Midthunder alakítását, a vizuális effekteket, a rendezést, a forgatókönyvet, az operatőri munkát és a komancsok ábrázolását, a kritikusok pedig a legjobb Predator-filmnek nevezték az első film óta. Nem kérdés, hogy látni kell!
#13

73 Free Guy  (2021)

(30) (13)

akció | kaland | sci-fi | vígjáték

Disney+ | Telekom TVGO

Guy (Ryan Reynolds) egy egyszerű fickó, egyszerű banki állással. Az élete azonban egy pillanat alatt a feje tetejére áll, amikor egy Milly (Jodie Comer) és Keys (JoeKeery) által... több»

A Free Guy egy 2021-es amerikai akció-vígjáték, amelyet Shawn Levy rendezett, a főszereplői Ryan Reynolds, Jodie Comer, Lil Rel Howery, Utkarsh Ambudkar, Joe Keery és Taika Waititi. A film egy bankpénztáros történetét meséli el, aki felfedezi, hogy egy online multiplayer játék nem játékos karaktere, majd egy játékossal társulva bizonyítékot keres arra, hogy egy játékcég vezérigazgatója ellopta újdonsült társa játékának forráskódját. A Free Guy világszerte 331,5 millió dolláros bevételt hozott, és alapvetően pozitív kritikákat kapott. A filmet a 94. Oscar-díjátadón a legjobb vizuális effektek kategóriában jelölték.
#12

66 A szürke ember  (2022)

(26) (5)

akció | thriller

Netflix

Egy Európában élő volt CIA ügynök megpróbálja megmenteni azoknak az életét, akik az ő kilétéről valójában nem is tudnak. több»

Az akció-thriller Mark Greaney 2009-es, azonos című regényén alapul, amelyből bestseller könyvsorozat is született. A film középpontjában A szürke ember áll, egy volt CIA-ügynök és szabadúszó bérgyilkos, akinek valódi neve Court Gentry. A film epikus léptékű, költségvetése bő 200 millió dollár volt, amivel 2022-ben ez lett a Netflix valaha készült legdrágább filmje. Ryan Gosling játssza Court Gentry szerepét, Chris Evans pedig Lloyd Hansen szerepében tűnik fel, de Regé-Jean Page és Ana De Armas nevét is megtaláljuk a szereplőgárdában. Pokolian akciódús film, ami tele van adrenalinnal.
#11

akció | krimi | sci-fi | thriller

Netflix

New Orleans utcáin elterjed a szóbeszéd, mely szerint egy rejtélyes pirula képes a felszínre hozni az emberek egyéni szuperképességét. Csakhogy senki nem tudja, milyen hatalom... több»

Titokzatos szer bukkan fel New Orleans utcáin. Egy kapszula, amit lenyelve felszínre törnek az ember titkos szuperképességei. Golyóálló bőr, láthatatlanság, szuper gyorsaság... vagy épp azonnali és fájdalmas halál. A bűnözük vállalják a kockázatot.
#10

akció

Netflix

Egy képzett zsoldos, Tyler Rake élete legnagyobb és legveszélyesebb kihívása előtt áll: ki kell menekítenie egy drogbáró elrabolt fiát Bangladesben. Megkezdődik a versenyfutás... több»

Tyler Rake egy szinte bármire kapható zsoldos. Most épp egy olyan küldetéssel bízzák meg, amely során egy maffiavezér elrabolt fiát kell kiszabadítania és kimenekítenie az ellenség által uralt városból. Ez pont annyira nem egyszerű feladat, amennyire elsőre hangzik.
#9

76 Határok mentén  (2019)

(5)

akció | dráma | kaland | krimi | thriller

Netflix

A különleges erők öt volt katonája ismét találkozik, hogy kidolgozzák a tökéletes rablás tervét, amelyet Dél-Amerika határán akarnak elkövetni. Életükben először nem egy... több»

Öt veterán katona úgy dönt, ideje jobbá tenni az életüket, ezért kitervelnek egy rablást Dél-Amerikában. Elvileg minden részletre figyelnek és katonás precizitással hajtják végre az akciót, ám amikor nem várt események miatt az egész akció a feje tetejére áll, már az életükért küzdenek tovább.
#8

akció | thriller

Netflix

Ito alig ér haza egy külföldi végrehajtói kiküldetésről, bandáján belüli véres felkelés kellős közepén találja magát. több»

Egy brutális akciófilm, amiben Iko Uwais és Joe Taslim ismét megmutatja harcművész képességeit. A történet egy gyilkosról szól, aki felhagy mesterségével, hogy megvédjen egy fiatal lányt.
#7

62 A halhatatlan gárda  (2020)

(11) (9)

akció | fantasy

Netflix

Halhatatlannak lenni nem is olyan egyszerű, s ha valaki elég hosszú ideig él, könnyen lehet, hogy szembesül vele, hogy az örök élet sokkal rosszabb a halálnál. Andy (Charlize... több»

A világot egy csapat halhatatlan katona járja immár évezredek óta. Ők maguk sem tudják, miért nem képesek meghalni, de hatalmukat az emberiség szolgálatába állítják. Egy nap azonban egy kutatócég rájön a létezésükre és vadászni kezd rájuk, hogy megszerezze az örök élet titkát.
#6

91 Eredet  (2010)

(325) (33)

akció | kaland | sci-fi | thriller

Max

Cobb (Leonardo DiCaprio) a legnagyobb tolvajok egyike, aki arra specializálódott, hogy egy különleges álommegosztó technológia segítségével mások álmaiba lopódzon be, és olyan... több»

Azt álmodtam, hogy álmomban álmot láttam. Nagyjából így írható le ez a sci-fi, Christopher Nolan egyik legjobbja. Egy csapata tolvajról szól, akik mások álmaiba férkőznek be, hogy szó szerint az elméjükből lopjanak el értékes információkat. A csapat most egy elsőre lehetetlennek tűnő küldetésre indul.
#5

77 A holnap háborúja  (2021)

(33) (9)

akció | kaland | sci-fi | thriller

Amazon Prime Video | Max

A futurisztikus háború kimenetele azon áll vagy bukik, hogy egy férfi képes-e szembenézni múltjának kísérteteivel. Az emberiség vesztésre áll az idegenekkel vívott harcban,... több»

Egy nap katonák érkeznek a jövőből, hogy elmondják, az emberiség vesztésre áll egy idegen civilizációval szemben. Hogy mégis legyen esélyük a győzelemre, a múltból toboroznak katonákat a jövőbe. Hogy ne boruljon fel az időfolyam, olyanokat visznek el harcolni, akik egyébként sem élték volna meg a háborút. De van egy csavar.
#4

92 Mátrix  (1999)

(140) (68)

akció | sci-fi

Max | TV-ben (Cinemax, csütörtök 01:33)

Neo (Keanu Reeves) ismeri a világot, amiben él, legalábbis azt hiszi, amíg meg nem ismerkedik Morpheusszal (Laurence Fishburne). A titokzatos férfi olyan dolgokat mutat neki, melyek... több»

Az emberiséget réges-régen legyőzték az általa termetett gépek, akik élő energiaforrást faragtak belőlük. Az emberek most egy Mátrixnak nevezett virtuális valóságban élik le az életüket mit sem sejtve a valóságról. Kivéve néhányakat, akik képesek voltak kilépni a Mátrixból és felvenni a harcot. Neo az ő egyetlen esélyük a győzelemre.
#3

79 Batman  (2022)

(45) (22)

akció | dráma | krimi | misztikus

Max | Telekom TVGO

Bruce Wayne, "Gotham hercege", a Wayne vállalat örökösének vagyona több milliárdra becsülhető. Az árva fiú történetét mindannyian ismerjük. Bruce képtelen túllépni szülei... több»

A legújabb Batman mozi, amely nem is feltétlenül az akcióra, mint inkább a szuperhős detektív készségeire koncentrál. Gotham városának sosem volt még akkora szüksége rá mint ezekben az időkben, amikor olyan gonosztevők járják az utcákat, mint a Pingvin vagy Rébusz.
#2

73 007 Nincs idő meghalni  (2021)

(28) (28)

akció | kaland | thriller

Max

Az ikonikus brit titkosügynök, James Bond megpróbálja a háta mögött hagyni a múltját, kilépve az MI6-ből és a feladva a királynő és a korona védelmét Jamaicán telepszik... több»

Sokáig vártunk rá, mire végre megérkezett Daniel Craig utolsó James Bond mozija. A legendás kém visszavonult és megpróbál normális életet élni, de egy régi ismerőse olyan küldetéssel keresi meg, amit nem utasíthat vissza. Az emberiség sorsa múlik azon, hogy megtalál-e egy eltűnt tudóst és megakadályozza-e egy új technológia rossz kezekbe kerülését.
#1

79 A Greyhound csatahajó  (2020)

(10) (9)

akció | dráma | háborús | történelmi

Apple TV+

1942-t írunk. Nem sokkal azt követően, hogy az Amerikai Egyesült Államok belépett a második világháborúba, egy 37 szövetségi hajóból álló flotta megkísérel átkelni az... több»

Tom Hanks nagyszerű világháborús drámája, amely valós eseményeket dolgoz fel. Egy közel negyven hajóból álló amerikai flotta próbál meg átkelni az Atlanti-óceán északi részén. Nem csak a nyomukban járó német vadászokkal, de az időjárással is meg kell küzdeniük.