Chris Evans, Salma Hayek, Brendan Fraser és Anya Taylor-Joy a következő évek egyik legjobban várt filmjében

Chris Evans, Anya Taylor-Joy, Salma Hayek és Brendan Fraser lesz a főszereplője a Sacrifice című filmnek, amelynek társírója és rendezője Romain Gavras lesz. Akárcsak legutóbbi filmjében, a tavaly Velencében bemutatott és a Netflixen megjelent Athéné-ben, a Sacrifice-ban is a hasonlóan robbanékony és lendületes anarchisztikus hangulaté lesz a főszerep - a sztárparádén kívül.

Ez a mostani film közelebb áll a szatírához, de Gavras és Will Arbery forgatókönyve elég erős volt ahhoz, hogy a főszereplőket arra sarkallja, hogy négy nap alatt elkötelezzék magukat, miután a forgatókönyvet elküldték nekik! Ez elég komolynak hangzik!

Will Arbery drámaíró és forgatókönyvíró, aki a Succession / Utódlásért elnyerte a WGA-díjat, a Heroes of the Fourth Turning című darabja pedig Pulitzer-díj-döntős, Obie- és Whiting-díjas volt.

Amit a film sztorijáról tudunk 

Egy előkelő jótékonysági gálát radikálisok egy erőszakos csoportja rabol ki, akik egy misztikus prófécia beteljesülését keresik... Taylor-Joy és Evans játssza majd a filmsztárokat, akiket a banda két másik filmsztárral együtt a halálra ítél. 

Az alkotógárda

Taylor-Joy és Evans egyébként produceri feladatokat is ellátnak majd a film készítése során!

A nagyszerű filmrendező, Costa-Gavras fia, Gavras a cselekménybe azokat a görög mitológiai meséket szőtte bele, amelyekkel apja és anyja, a francia filmproducer és újságíró Michele Ray-Gavras megismeretette gyerekként.

Miután Jay-Z és Kanye West, M.I.A. és a Justice számára készített videoklipjeivel megágyazott filmiparbeli hírnevének, az Athena volt a harmadik egészestés filmje.

A keletkezés története

Costa, merítve gyerekkorából - melyet szülei révén ismert emberek közt töltött - ötlötte ki a cselekményt, amelynek kiindulópontja az a vágy volt, hogy a hírnév lufiját kipukassza.

"A film egy nagyon egyszerű ötletből indult ki, amely szerint minden alkalommal, amikor az ember elmegy ezekre az eseményekre, legyen az Cannes-ban, vagy egy jótékonysági rendezvény, és ahol ott van az a sok ember... A pajkos oldalam, és azt hiszem, a közönség is, amikor ezeket az eseményeket nézi, azt szeretné, ha valami nagyon rosszul sülne el" - mondta Gavras a Deadline-nak -  "Amikor híres embereket látunk, meg mindenféle csillogást, akkor azt akarjuk, hogy az a pillanat csavaros legyen, igaz?

"Magam is a görög mitológián nevelkedtem" - mondta - "Ahelyett, hogy gyerekkoromban új filmekkel etettek volna, a szüleim ezeket a görög meséket mesélték nekem, ahol egy anya megeszi a gyerekeit, és a vulkánoknak való áldozatokról. Ezek a dolgok tápláltak engem, és vezettek ahhoz az ötlethez, hogy legyen egy olyan gyerekcsoport, amelynek nagyon sajátos programja van, ami egy nagyon mitológiai jellegű hitrendszerből ered. A szatírát is előszeretettel használják [...]. Nagyon izgatott vagyok a szereposztásunk miatt.

A tervek szerint a filmet szeptemberben forgatják le.