Chris Hemsworth-ből szadista hadúr lett, de cseppet sem bánja, sőt!A kép forrása: ABC / Scott Kirkland

Chris Hemsworth nagyon örül annak, hogy nem ő játssza a hőst George Miller közelgő Mad Max: A harag útja előzményfilmjében, a Furiosa: Történet a Mad Maxből címűben.

Az akciófilmben Hemsworth alakítja a gonosz Dementust, a szociopata hadurat, aki gyerekkorában elrabolja a címszereplőt otthonából. Ez messze áll a Marvel szuperhősétől, Thortól, akit Hemsworth négy önálló filmben és több Bosszúállók filmben is alakított. Éppen ezért a színész, mondhatni ki volt éhezve egy nagyon más típusú szerepre.

A színész azt mondta, hogy nagyon szeretett volna George Millerrel együttműködni és az is nagyon vonzotta a projektben, hogy karaktere "piszkos legyen, csúnya, erőszakos és kaotikus, ahelyett, hogy a szuperhős kissé kiszámítható dobozában lenne a hős egy szuperhősös térben".

Rengeteg szabály van, amit be kell tartanod. Ezzel a filmmel ezt kidobhattam az ablakon, ami nagyon jó volt."- nyilatkozta a legidősebb Hemsworth-fivér.

Így beszélt erről

"Igen, ez egy igazi váltás volt, és jó volt. ... Épp azt akartam mondani, hogy jó volt, hogy nem viseltem köpenyt, de... ebben a filmben tényleg volt köpenyem" - nyiltakozta Hemsworth nemrég - "És vörös - vagy végül is vörös lesz. Abszurditás."

A Furiosa beli köpenye: "nem volt szándékos, hogy a Thorhoz hasonlítson" - hangsúlyozta a színész - "A gonosztevőt játszani, átalakulni és egy teljesen más valakit megtestesíteni nagyon szórakoztató volt. Imádtam. És ez volt az igazi vonzerő."

Hemsworth partnere, Anya Taylor-Joy is kérdezte őt a köpenyről: "A köpenyes évek után idegesítőek?".

"Utálom őket. Annyira nem praktikusak" - válaszolta Hemsworth.

Egy régi vágy beteljesül

Hemsworth nemrég a Vanity Fairnek azt mondta, hogy sokat várt arra, hogy végre lehetőséget kapjon nem csak az "izmos akciófiú" képességeinek megmutatására, amit az MCU-ban Thorként és olyan filmekben, mint a Netflix Tyler Rake-franchise-ában tett.

A Furiosa a Cannes-i Filmfesztiválon való bemutatója után hamarosan a magyar mozikba is megérkezik. 

akció | kaland | sci-fi | thriller

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon... több»