Videojátékos berkekben legalább olyan népszerű téma a világpusztulás, mint a mozikban. A megannyi posztapokaliptikus történet közül is az egyik leghíresebb a Fallout franchise, amelynek első játéka még 1997-ben jelent meg, mára pedig négy számozott epizód mellett számos mellékág is elkészült. A franchise népszerűsége régóta töretlen, így akár még meglepőnek is tűnhet, hogy csak mostanában jutott eszébe bárkinek is, hogy filmet vagy sorozatot forgasson belőle.

Márpedig ez a helyzet, készül a Fallout-sorozat, amely az Amazon Prime-on debütálhat majd. A projekt valójában már 2020 óta fut, de eddig csak lassan haladt előre. Mostanra viszont főleg személyi kérdésekben sok részlet a helyére került. A sorozat írói Geneva Robertson-Dworet és Graham Wagner lesznek, de a showrunner pozíciót és vélhetően az első epizódok rendezését is a Westworld alkotói, Lisa Joy és Jonathan Nolan jegyzi.

Ami viszont ennél is érdekesebb talán, hogy már meg is találták a sorozat főszereplőjét. Walton Goggins igazi ezerarcú színész, aki számtalan filmben és sorozatban szerepelt már és ezekben megannyi különböző karaktert keltett életre. Többnyire inkább mellékszerepeket kapott és nem ritkán a rosszfiúk táborát erősítette.

A hírek szerint a Fallout története a játékokhoz hasonlóan valamikor a XXII. században fog játszódni egy globális atomkatasztrófa után. Ez elől az emberek hatalmas földalatti óvóhelyekre menekültek és itt is éltek hosszú éveken keresztül. Ám nem mindenkinek jutott hely, sokan rekedtek a felszínen, ahol ki voltak téve a sugárzás hatásainak. A Walton Goggins által alakított karakter is egy ilyen ember lesz, akit a játékokban csak ghouloknak hívnak.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a sztori pontosan miről fog szólni. A forgatás a tervek szerint valamikor idén rajtolhat el.