Hát így lett bolti eladóból Aquaman Jason Momoa!

Ahány hollywoodi színész, annyi történet és érdekes mese arról, kiből miként vált az az ünnepelt sztár, akiért milliók rajonganak világszerte. Sokan vannak, akik egészen mélyről, akár szó szerint az utcáról küzdötték fel magukat a legnagyobb csillagok közé. Jason Momoa története nem ilyen, de ettől még egészen meseszerű.

A színész Hawaii szigetén látta meg a napvilágot, ám miután szülei még csecsemőkorában elváltak, Iowába került, itt is nőtt fel. Ám a nyarakat rendre az apja családjánál töltötte Hawaiin, így két egymástól gyökeresen eltérő világban cseperedett fel.

Jason Momoa az iskola után a tengerpartot választotta. Alig volt tizenkilenc, amikor már modellként és mellette egy szörfboltban eladóként kereste a kenyerét. Ekkor hallott arról a meghallgatásról, amelyen az akkor már igen régóta futó (és egykori népszerűségéből is sokat veszítő) Baywatch-hoz keresnek új színészeket. Jelentkezett és ezerháromszáz másik jelöltet legyűrve ő kapta meg a szerepet. Végül a sorozat utolsó két, immár Hawaiin játszódó évadában szerepelt. Jason Momoa később két dolgot árult el erről az időszakról. Egyfelől azt, hogy úgy vágott bele a kalandba, hogy gyakorlatilag fogalmas sem volt róla, miként kell színészkedni. Másfelől azt, hogy a sorozat befejezése után évekig nem talált újabb színészi munkát, mivel senki sem vette komolyan.

Később aztán főleg sorozatokban kapott kisebb-nagyobb szerepeket, de az igazi áttörést ez sem hozta meg számára. Azt várták, hogy majd a Conan, a barbár lesz a befutó, ám ez a film igen csúnyán elhasalt. Szerencsére azonban jött egy másik lehetőség, ami egy csapásra megváltoztatta Jason Momoa életét.

Ez a lehetőség pedig a Trónok harca sorozat volt. Ebben végül összesen alig tíz epizódban szerepelhetett, ám ez elég volt ahhoz, hogy világszerte megismerjék a nevét és az arcát, és villámgyorsan sokmilliós rajongótábort gyűjtsön maga köré.

Végül aztán a mozis áttörés is eljött. DC-mozikban bukkant fel Superman és Batman oldalán, míg végül 2018-ban megkapta önálló szuperhősmoziját is, az Aquamant.