Haverok harca ma este a tévében - Ilyen őrült fogócskát még nem láttál!

Haverok harca olyan dilis sztori, hogy csak egy nagyon elszállt forgatókönyvírónak juthatott eszébe – vagy a valóság szülte. A harminc éven át évenként egy hónapon át egymásnak csapdát állító, egymásra lecsapó, egymás elől menekülő baráti társaság története a 2018-as nyár egyik legjobb vígjátéka volt.

– Amikor először hallottam, hogy őrülten fogócskázó felnőttekről akarnak vígjátékot forgatni, azt mondtam, hogy ez túl hiteltelen, ilyen nincs, ezt a filmet nem lehet megcsinálni – mondta erről Jeremy Renner akkoriban az NBC riporterének. – Azután megmutatták nekem az igazi fogócskázók saját, házi videóit, amit a legnagyobb fogásaikról csináltak: medencében, csomagtartóból előugorva, öreg néninek öltözve… és rögtön meggyőztek. Ez a sztori egyszerre őrültködés, és közben arról szól, hogy milyen jó, ha jó barátai vannak az embernek…

– Ráadásul pár ötletüket fel is használtunk a filmben – tette hozzá a másik filmbeli fogócskázó, Ed Helms. – A temetésen való elfogás, a szülőszobába való besettenkedés… bármily hihetetlen, tényleg megtörtént… mi csak használjuk.

A történet öt gyerekkori barátról szól, akik gyerekkoruk óta a klasszikus gyerekjáték, a "tag" (fogócska/bújócska) egy erősen versengő változatát játsszák. Minden évben az egész májusi hónapot a játéknak szentelik, függetlenül attól, hogy hol vannak, vagy mit csinálnak. A játék lényege, hogy minden eszközzel megpróbálják egymást megjelölni, ami vicces helyzetekhez vezet.

A film, mely több, mint 120 millió forintot kaszált idehaza, ma este 22:20-tól látható az RTL Klubon.

vígjáték

Kalandra vágysz? Szeretsz idegen emberek házában bujkálni, az ország másik felében dolgozó alakok munkahelyét megostromolni, vagy csak előugrani egy régi barát kertjében a... több»

(IC-Press)