Jack Black, Zac Efron, Mark Wahlberg és sokan mások: 7 új film, amit CSAK a mozikban láthatsz ezen a héten (12. hét, 2024)

Hét új film debütál ezen a héten a hazai mozikban. A lista elég vegyes ezúttal, hiszen az újdonságok közt találunk régóta várt új animációs filmet, életrajzi sportdráma és dokumentumfilm is. A legtöbben jó eséllyel a Kung Fu Panda 4-re váltanak majd jegyet, de a Vaskarom vagy a Szeplőtlen is felcsigázhatja a filmrajongók érdeklődését.

A Kung Fu Panda 4-re évek óta várnak már a rajongók, hiszen a harmadik rész óta már nyolc év eltelt. Az új részben mindenki kedvenc kung fu mestere soha nem látott nehézségű feladat elé néz: meg kell pihennie kicsit. Pontosabban a Béke-völgy szellemi vezetőjévé kell válnia, csakhogy ehhez a világon semmit sem konyít. A filmben visszatérnek a hollywoodi sztárok, mint Dustin Hoffman és Jack Black, akik a szereplők hangját kölcsönzik.

A Vaskarom egy életrajzi sportdráma, amely Fritz Von Erich történetét meséli el. Fritz több világbajnoki címmel rendelkezett, és forradalmasította az amerikai pankráció világát. Nemcsak a ringet és az üzleti életet vezette kemény kézzel, a családban is igazi patriarcha volt, megszállottan dolgozott azon, hogy a fiai átvegyék majd tőle a birodalmat. A filmben olyan sztárokat láthatunk mint Zac Efron, Jeremy Allen White, Lily James és Holt McCallany.

A fentiek mellett érkezik egy romantikus dráma Franciaországból. A Bonnard - Egy festő szerelme Pierre Bonnard a századforduló kiemelkedő francia festője életét tárja elénk, megvilágítva művészetét és feleségével, Marthe-val való mély romantikus összefonódását. Szintén Franciaországból jön az Őszi sanzon is, egy dráma, amelynek története szerint a sikeres párizsi színész, Mathieu hamarosan betölti az ötvenet. Alice, a negyvenes zongoratanárnő egy kis nyugat-franciaországi tengerparti üdülőhelyen él. Ők ketten több mint egy évtizede szerelmesek voltak egymásba, majd szétváltak útjaik. Sok idő telt el azóta, és a két összetört szív lassan begyógyult. Amikor Mathieu a tengerhez utazik, hogy elmeneküljön a városban rátörő melankólia elől, váratlanul belebotlik Alice-be.

Mark Wahlberg is újra mozivászonra kerül, ezúttal egy kalandfilm az Artúr, a király egyik főszerepében. A filmben tíz nap és 435 mérföld alatt megbonthatatlan kötelék alakul ki Michael Light profi kalandversenyző és egy Arthur nevű utcai kutyus között, aki hű társnak bizonyul az út során.

Aki a horrorra esküszik, annak a Szeplőtlen lehet izgalmas választás Sydney Sweeney főszereplésével. Ebben Cecilia, a mélyen hívő amerikai apáca egy messze eső zárdába érkezik Olaszország festői vidékére. Szívélyes fogadtatását követően azonban egyre inkább úgy érzi, rémálomba csöppent; hamarosan világossá válik számára, hogy új otthona baljós titkokat őriz és kimondhatatlan borzalmaknak ad helyet.

Végül, de nem utolsósorban egy dokumentumfilm is érkezik a hazai mozikba. Az Exhibition on Screen: Cézanne – Egy élet portréi Paule Cézanne művészetére koncentrál. Közismert, hogy Cézanne művészete nagy hatással volt a XX. századi modern festészetre, főleg a posztimpresszionisták, a feuve-ok és a kubisták látásmódjára, de hogy ebben milyen szerepe volt konkrétan a portréinak, az nem tisztázott.

#7

dokumentum

Miközben nagyra értékeljük a művészek sokszínűségének felfedezését, állandó vonzalmunk visszavezet minket a 19. század végének rendkívül termékeny franciaországi... több»

Rendező: Phil Grabsky
Szereplők: Phillipe Cézanne
#6

52 Szeplőtlen  (2024)

(10) (2)

horror

Cecilia (Sydney Sweeney) életét teljes egészében a hitének szentelte. Úgy érzi, arra hivatott, hogy apácaként egy zárdában szolgálja Istent. Így hát maga mögött hagyja... több»

#5

89 Artúr, a király  (2024)

(4) (3)

kaland

Mozikban | Telekom TVGO (2024.06.04.)

Tíz nap és 435 mérföld alatt megbonthatatlan kötelék alakul ki Michael Light (Mark Wahlberg) profi kalandversenyző és egy Arthur nevű utcai kutyus között, aki hű társnak... több»

#4

64 Őszi sanzon  (2024)

(2) (3)

dráma

Mozikban

Mathieu Párizsban él, Alice egy nyugat-franciaországi tengerparti kisvárosban. A férfi az ötvenes éveiben jár és ismert színész, a nő elmúlt negyven és zongoratanárnő.... több»

#3

dráma | életrajzi | romantikus

Mozikban

Pierre Bonnard, a századforduló kiemelkedő francia festője és a posztimpresszionizmus egyik kulcsfigurája jelentős inspirációt talált Paul Gauguin műveiben. Ez a film Bonnard... több»

#2

77 Vaskarom  (2023)

(5) (3)

dráma | életrajzi | sportfilm

A Holt McCallany által alakított texasi Fritz Von Erich több világbajnoki címet szerzett, és forradalmat indított el az amerikai birkózásban. Túl azon, hogy magabiztosan... több»

#1

82 Kung Fu Panda 4  (2024)

(7) (5)

akció | animáció | kaland

Mozikban | Telekom TVGO (2024.06.21.)

Közel egy évtized után a DreamWorks Animation izgalmas sorozatának új felvonásában a legfurább kungfu mester visszatér. Miután a bátor Sárkányharcosként túlélt három... több»