76 Lady Bird  (2017)

Timothée Chalamet az elmúlt években valósággal berobbant Hollywoodban, aminek köszönhetően ő kapta meg a Dűne filmek főszerepét is. De a fiatal színész már ezt megelőzően is remek filmekben szerepelt, többek közt a Lady Birdben is, amely mostantól az HBO Max kínálatában is szerepel.

A történet nem sokkal az ezredforduló után játszódik, a középpontjában pedig egy fiatal végzős lány, Christine áll, aki csak Lady Birdnek hívatja magát. Az utolsó év valóságos érzelmi hullámvasút, hiszen előbb összeveszik az anyjával, akiről úgy érzi, nem támogatja az álmait, majd összejön egy fiúval, akiről kiderül, hogy meleg. Később olyan társaságba keveredik, ami miatt lassan eltávolodik gyerekkori barátnőjétől és az iskolában is bajba kerül.

A film érzékeny tükröt tart a kapcsolatoknak, melyek formálnak minket, a hiteknek, melyek meghatároznak minket, és a páratlan szépségű helynek, amelyet otthonnak nevezünk. Ez volt Greta Gerwig első rendezése, aki egyébként a forgatókönyvet is maga írta. Lady Birdöt Saoirse Ronan alakítja, mellette ott van Timothée Chalamet, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Beanie Feldstein és Odeya Rush is.

A Lady Birdöt egyenesen imádták a kritikusok, amit jól mutat, hogy a Rotten Tomatoes oldalán a kritikusok 99 százaléka értékelte pozitívra. Ugyanis a nézőktől 79 százalékot kapott, ami szintén szép eredmény. Itt, a Mafabon olvasóinktól is 76 százalékos tetszési indexet tudhat magáénak. Ha érdekel a film és van élő előfizetésed az HBO Maxra, akkor elég csak az itteni adatlapján a platform logójára kattintanod és indul is a lejátszás.