Már holnap a Netflixen: Káosz és erőszak az új lebilincselő dokuban az angol-olasz EB-döntő eseményeiről

Anglia 2021-ben drámai vereséget szenvedett büntetőkkel Olaszország ellen, és káosz alakult ki, amikor több ezer jegy nélküli szurkoló próbálta megrohamozni a Wembley Stadiont. A döntő: A Wembley Stadion ostroma, a Netflix dokumentumfilmje azt mutatja be, hogyan randalíroztak az angol futballszurkolók az ország Olaszország elleni Európa-bajnoki döntőjekor.

2021 júliusában az angol férfi labdarúgó-válogatott az 1966-os történelmi világbajnoki győzelem óta először jutott a döntőbe. Akárcsak 66-ban, az egész ország arra vágyott, hogy Gareth Southgate csapata megnyerje az Olaszország elleni Európa-bajnoki döntőt a Wembley Stadionban. De, ami izgalommal és várakozással teli napnak indult, az hamarosan káoszba torkollott: erőszakos jelenetek, a stadiont megrohamozó, jegy nélküli szurkolók, valamint részeg és drogos vérengzés. Hamarosan a nemzetet is megrázta a csalódás mind az eredmény, mind az úgynevezett „szurkolók” sokkoló viselkedése miatt.

A film rendezői Robert Miller és Kwabena Oppong voltak.

Ha felkeltette az érdeklődésed a film, a mafabos adatlapról a Netflix logóra kattintva el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

dokumentum | sportfilm

Anglia drámai vereséget szenvedett büntetőkkel Olaszország ellen, és káosz alakult ki, amikor több ezer jegy nélküli szurkoló próbálta megrohamozni a Wembley Stadiont. több»