Máris mesterműként emlegetik az év egyik legjobban várt filmjétA kép forrása: Unsplash / Krists Luhaers

Ridley Scott legújabb filmjét, a Gladiator II-t már a bemutató előtt mesterműként emlegetik, és sokan úgy vélik, hogy ez az alkotás ismét esélyes az Oscar-díjra, és méltó utódja lehet a több aranyszoborral díjazott 2000-es Gladiátornak.

A film 160 perces első változatát Las Vegasban mutatták be tesztközönségnek, ahol nagyon pozitív fogadtatásban részesült. A történet nem távolodik el jelentősen az eredeti filmtől, hiszen ismét egy nagyszabású antik hőstörténetet láthat a közönség, amit extra elemekkel gazdagítottak, mint például nagyobb összecsapásokkal, vadállatokkal és olyan sztárok szereplésével, mint Paul Mescal és Denzel Washington.

Connie Nielsen visszatér Lucilla szerepében, és állítólag olyan kiváló alakítást nyújt, hogy esélyes lehet a Oscar-díjra is.

A film költségvetése 310 millió dollár volt, ami aggodalmat keltett a Paramount stúdió vezetőiben, de a tesztvetítések pozitív fogadtatása minden bizonnyal megnyugtatta őket.

A Gladiátor II hazai bemutatója 2024. november 21-én lesz.

91 Gladiátor  (2000)

akció | dráma | kaland

SkyShowtime (2023.02.14.)

Maximus (Russell Crowe) közkedvelt és jónevű római katona, aki az idős uralkodó, Marcus Aurelius bizalmát is élvezi. Ám ezt Marcus Aurelius féltékeny és őrült fia, Commodus... több»