1961 novemberében jelent meg az első Fantasztikus Négyes képregény, amelyet aztán folytatások százai követtek. A négy szuperhős a képregények világából később a mozivászonra is átvándoroltak, de sajnos eddig nem sok olyan adaptációnak örülhettünk, amely akár csak megközelítette volna képregények sikerét. Miután nemrégiben a Disney és így a Marvel Studios birtokába kerültek a filmjogok, van rá remény, hogy ez hamarosan megváltozik. És mostanra az is kiderült, hogy ki lehet az ügyeletes főgonosz.

Kevin Feige és csapata egy olyan gonosztevőre voksolnak, aki messze nem tartozik a leghíresebb, legnépszerűbb gazfickók közé. Döntésük mégis indokoltnak és logikusnak tűnik. Hogy kiről van szó? Mole Manről, vagyis a Vakondról. Ő valóban nincs egy szinten Dr. Doommal, Galactusszal vagy épp az Ezüst utazóval, mégis helyénvalónak tűnik a felbukkanása. Ő volt ugyanis a négy szuperhős első ellenfele a fent említett 1961-es debütáló képregényükben. Vakond eredetileg Dr. Harvey Elder, aki a föld alatt él és mutáns vakondokból, a moloidokból álló seregét vezeti. Célja pedig, hogy bosszút álljon a felszínlakókon, akik egész életében gúnyolták őt furcsa megjelenése miatt. Nem épp egy Oscar-díjas történet, de annak idején egy képregénybe bőven befért.

Mole Man egyébként már a 2015-ös Fantasztikus Négyes moziban is felbukkant (igaz, itt Harvey Allen néven), ám ahogy a film, úgy ő is gyorsan felejthető lett. Így biztosak lehetünk benne, hogy a Marvel nem a Tim Blake Nelson által alakított karaktert viszik majd tovább.