Robert Downey Jr. debütál a Broadway-n a McNeal című darab főszerepében, melynek szerzője Ayad Akhtar, a Tony-díjra jelölt Junk és a Pulitzer-díjas Disgraced szerzője! Ez lesz Downey életének első Broadway szereplése!

Jacob McNealt a Lincoln Center Színház által színpadra állított produkcióban kelti majd életre, a darabot pedig Bartlett Sher - A Ne bántsátok a feketerigót! is színpadra állító alkotó - rendezi. A teljes szereposztást később jelentik be.

A McNeal premier előtti próba előadásai szeptember 5-én, csütörtökön kezdődnek, és szeptember 30-án, hétfőn mutatják be az LCT Vivian Beaumont Színházában. A produkciót igen csak korlátozott alkalommal láthatják az érdeklődők, ugyanis november 24, vasárnapig játsszák - azaz alig 2 hónapig.

A darab összefoglalója

"A jó írók kölcsönkérnek, a nagy írók lopnak. Jacob McNeal nagy író, az egyik legnagyobb, az irodalmi Nobel-díj örökös jelöltje. De McNealnek van egy elhidegült fia, egy új regénye, régi sérelmei és a mesterséges intelligencia iránti egészségtelen vonzalma is. A Pulitzer-díjas Ayad Akhtar új darabja megdöbbentően és gonoszul okosan vizsgálja az általunk elmesélt történetek kikerülhetetlen emberségét - és egyre növekvő embertelenségét."

Az alkotógárda tagjai közt lesznek még

A McNeal díszletei Michael Yeargan és Jake Barton tervezik, jelmezeiért Jennifer Moeller felel majd. A darab a Lincoln Center Színház és a Team Downey együttműködésében készül.