A homoszexualitás egyre kevésbé tabu téma hollywoodban, manapság már szinte elképzelhetetlen, hogy egy új filmben vagy sorozatban ne kapjon helyet valamilyen formában. Vannak azonban filmek, amelyek kimondottan megosztották a rajongókat. Ilyen volt A 2022-es A rendőröm is, amely most érkezett meg az HBO Maxra.

A film két idősíkban játszódik: napjainkban és az ’50-es években. A középpontban egy házaspár, Marion és Tom állnak, akik idős korukra csendben élnek Angliában. Egy nap azonban hírt kapnak, hogy egy régi barátjuk, Patrick agyvérzést kapott és állandó felügyeletre, ápolásra szorul. Marion beleegyezik, hogy magukhoz fogadják, aminek Tom nagyon nem örül.

A film másik idősíkja az 1950-es évek Londonjában játszódik. Patrick egy múzeum munkatársaként hívja ki a rendőrséget egy baleset miatt, a helyszínre Tom érkezik. A két férfi idővel közelebb kerül egymáshoz, majd össze is jönnek. Csakhogy akkoriban a homoszexualitás bűncselekménynek számított, ezért kapcsolatukat titokban is kellett tartaniuk. És ekkor belépett a képbe Marion…

A filmet Michael Grandage rendezte, aki Ron Nyswaner és Bethan Roberts forgatókönyvéből dolgozott. A fiatal Tomot, Patricket és Mariont Harry Styles, David Dawson és Emma Corrin alakítják, míg az idősebb Tomot, Patricket és Mariont Linus Roache, Rupert Everett és Gina McKee.

Ha van élő előfizetésed az HBO Maxra, akkor az utóbbi évek egyik leginkább megosztó filmjének itteni adatlapján elég csak a platform logójára kattintanod és indul is a lejátszás.