Scott Derrickson, az első Doktor Strange film rendezője arról nyilatkozott, hogy kis híján nem Benedict Cumberbatch formálta meg az  ikonikus karaktert. A produkció legkorábbi szakaszaiban még arról tárgyaltak, hogy Joaquin Phoenix lépne a szuperhős bőrébe.

Ezek a tárgyalások végül abbamaradtak és Benedict Cumberbatch keltette életre a doktort, aki egyébként Derrickson első számú választása volt, azonban nem hitte, hogy elvállalná, így más színészek is szóba kerültek. Miután Doctor Strange karakterét két filmben is nyomon követhettük, illetve több produkcióban is felbukkant mellékszerepekben, a rendező azt is elárulta, végül miért nem Joaquin kapta a szerepet.

Derrickson elmondása szerint a legtöbb időt vele töltötte, sokat beszéltek és ötleteltek a karaktert illetően. Viszont minél több időt töltöttek egymás társaságában, a rendező előtt annál világosabbá vált, hogy Joaquin nem igazán tartozik ehhez a filmhez, sőt - nem igazán tudja elképzelni az MCU-ban sem.

"Ő egy nagyon különleges fickó, nagyon különleges színészi célokkal, és egy nagyon különleges előadásmóddal. Azt hiszem, mindkettőnk számára világossá vált, hogy ez nem biztos, hogy a legjobb döntés lenne." - tette hozzá Derrickson a SlashFilmnek.

Többek között Ryan Gosling neve is felmerült a film előkészületei során. A végén, Kevin Feige engedélyével eltolták a produkció premierjét, csak azért, hogy Cumberbatch játssza a főszerepet - majd 2014-ben hivatalosan is megerősítették.

Természetesen sok évvel később Joaquin mégiscsak feltünt egy képregényből inspirálódott filmben és a Joker hatalmas sikereket ért el a kritikusoknál és nézőknél is.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

A világhírű idegsebész, Dr. Stephen Strange élete tragikus fordulatot vesz egy szörnyű autóbaleset következtében. Miután a kezeit attól kezdve használni képtelen orvosnak a... több»