2024.05.02 00:44 Zsolt Szabó Olvasottság: 178x
4

Végre, amire vágytunk!

A moziteremből kijövetel az fogalmazódott meg bennem, hogy végre egy ilyen nagyszerű filmalkotás kell a filmiparnak, amilyen A kaszkadőr, nagybetűs film, amit az idei kínálatból nem szabad kihagyni, egyszerűen csak áradozni tudok a filmről, még a rendezői túlkapásokat is elfelejti az ember a film nézése közben, annyira leköti a figyelmét, és egyszer csak azt veszed észre, hogy vége. Ilyen filmeket akarunk látni minél többet, el vagyok alélva, most komolyan, az én rangsoromban az idei évben a Dűne 2. része mellett ez viszi a prímet messzemenően, és még csak most kezdődött el a blockbuster szezon, és ez a film magasra rakta a lécet.

Már abból tudtam, hogy kitűnő alkotást fogunk látni a baráti társaságunkkal, hogy befutott a széles vászonra a Universal logója, már az első felcsendülő dalválasztással. Ami pedig ezután következett, az az, hogy Ryan Gosling, a tavalyi év Kenje újra egy film show-ját ellopva vitte a hátán a filmet, és mellette tényleg Emily Blunt csak mellékszereplőnek tűnt. Ryan Gosling Oscar-gálán nyújtott nagyszerű alakítása után ez a film kezd nálam is beérni, hogy tud ez a srác valamit, mert a filmjeit csak úgy zabálják, és persze a nők egyik nagy kedvence. Ide a rozsdás szeget a lábamba, ha az idei No. 1 pasi ő lesz.

Végre, amire vágytunk!

A filmet az a David Leitch jegyzi, aki a különc rendezők közé tartozik Hollywoodban, aki mindig túl újat mutatni, és felpezsdítően hat a szakmára, ez idén sem lesz másképp, mert ez a film telitalálat volt, és a casting is, már a film első pár kockájából látható volt, hogy Gosling-Blunt párosnál a kémia nagyon is jól működik, és ez az egész film alatt tökéletesen összejött. Mondhatjuk erre a filmre, hogy film a filmben volt, mert egy film viszontagságos forgatásába csöppenünk, és azon oldalát mutatja be a film, ami végül is A kaszkadőrök oldalát mutatják be, hogy mennyire sok veszélyt vállalnak egy film elkészültével, persze ezt Leitch módra bemutatva, persze a filmnek a története is van, egy kis romantikus akciózás, és mosolyt is csalnak az arcunkra a filmnézése közben. Egyszerűen minden eleme jól működött. Dominic Lewis a film zenéjét tökéletesen összeállította, és minden zenei aláfestés tökéletesen illet a filmhez, ezáltal egy plusz löketet adva az amúgy is jó filmhez. Megkockáztatom, hogy ez Ryan Gosling eddigi legjobb filmje, és Emily Blunt már a mosolyával elcsavarja a fejünket, meg se kell szólalnia, csak úgy ragyog a filmvásznon. A mellékszerepekben nagyon bejött Winston Duke alakítása, aki nekem az egyik kedvenc mellékszereplő színészem, lehet, ezáltal picit elfogult vagyok. Természetesen nem maradtunk itt se négy lábú kedvenc nélkül, aki főleg mosolyt csalt az arcunkra. A film nagyon jól megoldotta az LMBTQ utalást is, ami nem volt egyáltalán szájbarágós, és nem éreztem azt se, hogy na ez megint miért kellett a filmbe. A filmbeli utalások, amit a film nagyszerűen alkalmazott, egyszerűen zseniálisak voltak beleültetve a film tematikájába már a film elejétől kezdve. Viszont Hannah Waddingham alakítása a filmben nagyon idegesítő volt, de épp ez volt szerintem a cél, és ezt nagyszerűen is hozta, és Aaron Taylor-Johnson a pöffeszkedő, nagyképű hollywoodi sztárt Tom Ryder formálta meg tökéletesen. Így a főbb szereplők is kellettek ehhez a David Leitch-filmhez, mint ahogy A kaszkadőrök is, és a film végén érdemes nem rögtön felkelni a mozi székekből, csak megsúgom. Részemről az év eddigi legjobb filmjét láthattam premier előtti napon ráadásul. Ilyenkor nagyon tudok annak örülni, hogy ilyen alkotások születnek még a mai napig, ami a minőséget hirdeti. Egyértelmű, hogy az idei 2. 10/10-et ez a film kapja tőlem, mindenkinek csak ajánlani tudom, egyszerűen tökéletes kikapcsolódás!

akció | dráma | vígjáték

Colt Seavers (Ryan Gosling) egy kaszkadőr a balesete után új esélyt kap, amikor visszahívják egy filmes projekthez. Itt találkozik egy korábbi munkatársával (Aaron Taylor-Johnson),... több»

4