Közösség

Vélemény:

 

76 Kidobós: Sok flúg disznót győz

(2004)

6/10 Szórakoztató

 
Ahoj poplacsek   2024.05.16 20:54
0

Az 1980-as-1990-es évek Chevy Chase és Bill Murray vígjátékainak hagyományát és megoldásait követő, azok hangulatát nosztalgikusan megidéző, egyszerű, de szórakoztató vígjáték, egyszeri alkalomra. A retró visszanyúlás részeként Milton (Root) itt is eljátssza az Irodapatkányokból (Office space) megismert szemüveges hibbant lúzer figurát, csak most nincs neki tűzőgépe, és nem költöztetik a pincébe.
A történet igen szimpla: Vince Vaughn egy béna konditerem tulajdonost (Peter) játszik, akinek az ingatlanát be akarja szántani a fitnesznáci vállalkozóhiéna, akit Ben Stiller alakít. Peternek pénzre van szüksége, hogy megvédje magát az ellenséges kivásárlástól, és barátaival arra a tervre jutnak, hogy egy kidobós bajnokságon (igen, ők is csodálkoznak, hogy van ilyen) megszerzik a fődíjat, ami majd kirántja őket a slamasztikából. Nem tudják, mi fán terem a sportág, de nekiállnak felkészülni.
Ha valaki az elején meg szeretné jósolni, hogy sikerülni fog-e a terv, illetve az olyan részletekre is fogad, hogy kié lesz a banki alkalmazott jó csaj, akkor nem lesz nehéz dolga, könnyen megtippelhető irányokba megy minden. A régies és kissé klisés megvalósítás ellenére összességében mégis egy könnyen nézhető és laza vígjátékot kapunk, különösen, ha elnézően állunk hozzá, és nincsenek nagy művészeti elvárásaink.