Közösség

Vélemény:

 

77 A martfűi rém

(2016)

A martfűi rém

 
CsakEgyCsajszi   2024.05.04 19:04
0

Emlékszem, idős néni mesélte, hogy régen azzal riogatták a gyerekeket, hogy majd elvisz a martfűi rém, ha nem viselkedsz jól. Elég hátborzongató, főleg, hogy tudja az ember a háttérsztorit. Részemről ez is egy olyan magyar film, ami nagyon jól sikerült, a színészi alakítás nagyszerű, és teljesen bele tudja élni az ember magát abba az időbe, világba. Sajnos azzal nem értek egyet, hogy egy ilyen tragédiából filmet csinálnak, de ezt úgy fogom fel, hogy az elhunytak tiszteletére készült. Sajnálom, hogy ilyen borzasztó tragédiák megtörténnek.

 
Interfectorem Sabnock 2024.05.04 20:06
0

Az idős néni jól tájékoztatott lehetett, hiszen a nyomozás titokban folyt, nem nagyon szivárgott ki semmi... (50-60-as évek, nem is lehetett másképpen.) De lehet a néni olyan, mint Sherlock Holmes... :)

 
CsakEgyCsajszi 2024.05.04 23:03
0

Szerencsére Te is jól tájékoztatott lehettél, hiszen ott voltál, és így biztosan tudod, hogy mennyire folyt titokban a nyomozás. (Ez esetben, elnézést a tegeződésért.) Én annyit mondtam, hogy tűntek el emberek (sőt, az első után ítéltek is el embert, úgyhogy annyira nem volt titok, majd 7 évre rá folytatódott a nyomozás, ha jól tudom, ez pedig akár ahhoz is elég lehetett, hogy gyerekeket riogassanak vele), ezzel riogatták a gyerekeket, ahogy nekem mesélték, gondolom, akkor sem voltak annyira hülyék az emberek, hogy ne vegyék észre, ha eltűnt közülük néhány ember. :)

 
Interfectorem Sabnock 2024.05.05 06:44
0

Én nem, de apám keresztapja gyilkosságis volt Pesten, és ő bizony ott volt anno...
És igen, hiába 68-ban Kovácsot kivégezték, az ártatlan Kirjákot le sem sz*rták...
Apám keresztapja is ezeket az infókat csak félrészegen árulta el a nyolcvanas években...
Amúgy az áldozatok számát sem tudják, Kovács arról is hazudott, csak azok miatt ítélték el, akiket megtaláltak, de voltak olyan nők, akik akkoriban eltűntek, és azóta sem tudják, hová.
Amúgy tényleg minden titokban folyt, az öreget is lecserélték jó három év után...
Ő is csak a kollegáktól tudta meg az igazságot, vagyis amennyi kiderült...
Állítólag Kirjákot a halála előtt meginterjúvolták, de a szalag azóta sem került elő.
És nem, én nem voltam ott, csak tájékozott vagyok...
Üdv, szép napot!

 
CsakEgyCsajszi 2024.05.05 07:13
0

Értem! Hát én csak azt írtam le, amit meséltek. Az áldozatok közül többen életben maradtak (akik féltek és tovább meséltek, vagy írattak alá velük titoktartásit? :D), igaz, én ezt anno a neten olvastam. Te is gondolom, tudod, hogy az a szó, hogy titok, nem nagyon létezik már.
Na most ha pl. 64-ben (de lehet 10 évvel később, nem tudom, nem tértünk ki a részletekre) egy 24 éves nő annyit mond a fiának, hogy jó legyél, mert elvisz a martűi rém... simán lehet az én 80 éves nénim, aki mesélte.
Rendőrök között biztos van olyan, hogy titok, sőt eskü és titoktartás, de emberek között nem hiszem, hiszen mindenki félt, már csak azért is, nehogy más is úgy járjon.
Amúgy az én Anyukám is mesélte, hogy hallottak róla, amikor ő meg igencsak kislány volt. (tv is alig)
Neked is nagyon szép napot :)