65% 89 szavazat
A szabadság határai

A szabadság határai

Crossing Over
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
18
Szereplők (18)
10
Képek (10)
2
Videók (2)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Különböző nemzetiségű és kultúrájú emberek életútja fonódik össze a filmben. Egyetlen közös pont életükben a jobb lét reményében a sors igazságtalanságával vívott küzdelem, melynek győzelme mindannyiuk számára törvényes letelepést jelentene a napfényes Los Angelesben.A film a határátkeléstől és okirathamisítástól a menedékjogi és zöldkártya-kérelmezésen keresztül az illegális munkavállalást és honosítási procedúrát is hűen, modernkori akciódrámaként dolgozza fel, olyan színészekkel a főbb szerepekben, mint Harrison Ford (Indiana Jones sorozat, Az ördög maga), Ashley Judd (Ha ölni kell, Tiszta ügy) és Ray Liotta (Lázongó ifjúság, Füstölgő ászok) vagy Jim Sturgess (21, A másik Boleyn lány).

Rendező: Wayne Kramer
Forgatókönyvíró: Wayne Kramer
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2011.04.28.
Harrison Ford
Alice Braga
Ray Liotta
Ashley Judd
Ashley Judd
Harrison Ford
Alice Eve
Summer Bishil
Ray Liotta
Ashley Judd
 
2024.05.09 Tomipapi

legújabb vélemény

Úgy darabokra vágni egy filmet, ahogy itt tették, az valami borzalom. Mindegy, mit akart mondani, valóban kihozni ez a film, így nem volt számomra fogyasztható!...

0
 
2017.07.30 Lonka

A szereposztása hibátlan a filmben. A történet ötlete tetszett a leírás alapján. Végül is nem volt rossz, de azért többet vártam tőle, néhol sablonos megoldásokat választottak a készítők.

0
 
2018.01.17 RókaÚr

Kramer rendezőként egyszerűen pocsék, és ehhez nincs is igazán mit tovább hozzáfűzni, hiszen annyira klisés ez a film, hogy az már fáj. Ez egy igencsak fajsúlyos és komoly téma, mégis képesek voltak elvinni az alkotók egy szimpla krimibe.

0
 
2018.11.30 Balhé17

Kicsit elgondolkodtató a való életben ki mit érdemel ezzel szemben milyen lesz a sorsa. "Jóembereknek" szerintem kötelező!

0

A film összbevétele 454 149 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A „Crossing Over (A szabadság határai) (2009)” Jim Sturgess és Josh Gad második közös filmje. Az első közös munkájuk a „21 - Las Vegas ostroma (21)” (2008) c. film, (amiben sokkal több közös jelenetük volt). Szerző: Curacao86

#2