54% 71 szavazat
A balerina

A balerina

발레리나
Filmadatlap
11
Vélemények (11)
6
Szereplők (6)
5
Képek (5)
2
Videók (2)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
11
Cikkek (11)
Fórum
Lejátszás

Hol nézheted

FILMINFÓ

A legjobb barátja elvesztését gyászolva, akit nem tudott megvédeni, egy volt testőr elindul, hogy teljesítse kedves barátja utolsó kívánságát: édes bosszút álljon.

(Hupka Adrián)

Rendező: Chung-Hyun Lee
Forgatókönyvíró: Chung-Hyun Lee
Ország: Koreai Köztársaság
Premier: 2023.10.13. | Netflix (2023.10.06.)
 
2024.05.12 Ahoj poplacsek

legújabb vélemény

A bubble tea jobb (vagy pláne a kimchi)

Néha nekifutok a koreai filmipar alkotásainak, hátha sikerül valamire mennem velük. De mindig arra jutok, hogy annak a különben nagyon tehetséges és szorgalmas nemzetnek nem a filmkészítés az erőssége. Ma egy kisebbfajta győzelmet mégis elkönyvelhetnek: egy félresikerült olasz produkció után kezdtem bele, mert az olyan mélypont volt, hogy felbátorodtam, hogy utána bármi jó lesz. És majdnem úgy is lett, mert amíg az olasz filmet negyed óra után állítottam le, ezt 31 percig néztem. Az dupla annyi idő! (Eddig általában kicsit noir koreai mozikat láttam, ez most egy kis k-pop jelleggel keveredik, sokat ez se segít, de legalább meglett az 1 csillag a nézhetetlen helyett.)

0
 
2023.10.09 kabel

I spit on your John Wick

A balerina története betonegyszerű, karakterei teljesen egyoldalúak, képi világa impozáns és harci jelenetei látványosak. Ez a film lényegében egy koreai John Wick: neonfények, gunkatana, maffia és titkos társaságok, velejéig rossz karakterek, stílusos öltözékek és közhelyes dialógusok. Nincs nagyon eredeti gondolat vagy csavaros sztori, főszereplőnket egy elpusztíthatatlan harcosnak mutatják be, így aztán minden dráma kicsavarodik a filmből, hisz soha sem kell aggódnunk szereplőinkért. Meg kell hagyni, hogy a film látványvilága kiváló, az alacsony mélység-élesség és softos lencsék gyönyörűen mossák bele a karaktereket a világba, és a film még egy-két helyen kísérletezik is dinamikus fényekkel, de sosem elég bevállalós ahhoz, hogy igazán érdekes helyszínre vigye a cselekményt, vagy nem várt szituációba nyomja hősnőnket. A film közepétől lényegében újraindul, és sztoikus főszereplőnk kaszabolása igazából a film e pontjától kezdődik igazán. Mellékszereplők elég fölöslegesek és céltalanok, be sincsenek nagyon mutatva.

3
0
 
2023.10.07 Eastern79

Koreai bosszú

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A koreai akciófilmek többnyire a kiemelkedő harci koreográfiának és a nyers stílusnak köszönhetik egyediségüket, és mindezekből itt is kapunk, bár a játékidőhöz mérten nem túl sokat. Tipikus bosszúmozi.

0
 
2023.10.07 stevepisti

Több tucat hasonló bosszúállós filmet lehet látni, ilyen, vagy ehhez hasonló felállásban, ezért nem is gondolom, hogy bármi újat vagy kiemelkedőt lehetne erről a filmről mondani. De senkinek nem akarom elvenni a kedvét tőle, egyszer simán nézhető!

0
 
2023.10.12 Fikatours_blogger

Manga karate

Szánalmasan egyszerű történet középszerű színészekkel.

0
Üdvözöl az Éden!
2022
Hol nézheted: Netflix
Fubar
2023
Hol nézheted: Netflix
Rabbit Hole
2023
Hol nézheted: SkyShowtime
A végső lista
2022
Hol nézheted: Amazon Prime
A levegő urai
2024
Hol nézheted: Apple TV+
A nagy öreg
2022
Hol nézheted: Disney+
Vagabond
2019
Hol nézheted: Netflix
Aranyélet
2015
Hol nézheted: HBO Max
Fauda
2015
Hol nézheted: Netflix
A nagy pénzrablás
2017
Hol nézheted: Netflix