2024.03.15 17:59 Jocpappa Olvasottság: 877x
2

10/5

Itt van egy teljesen politikamentes vélemény, ezt gondolom a filmről (szerintem) elfogultság nélkül:

1. A díszletek, ruhák, korai Budapest jó, bár néha kicsit lelóg a vászonról, érződik némi skanzen feeling.

10/5

2. Szépen van felvéve.

3. Magyar filmekre jellemzően gyakran nem lehet érteni, mi a f*szt pofáznak a szereplők. Mérhetetlenül feb*sz, és nem hiszem el, hogy erre még mindig nem találunk megoldást.

4. Vannak benne jól eltalált, de nagyon kellemetlen, cringe jelenetek is. Legfőképpen a poénok rém kínosak.

5. A sztoriba beleszőtt meg nem történt események színezik a filmet, de eléggé nagy baromságokba is átfordul miatta.

6. Farkas karaktere a legkifejtettebb. Szemétládasága ellenére én konkrétan sajnáltam a csávót, neki van egyedül háttérsztorija és érdemi motivációja a tetteire, mégis mindig megszégyenül.

7. Júlia időnként eltűnik, összeverik, megfenyegetik, falhoz b*szkodják, majd visszatér Petőfihez, mintha semmi sem történt volna, és mindenki örül.

8. Belengi a filmet a Szabaság, szerelemre is jellemző, iskolai ünnepségekre készült hangulat. Örülök, hogy már nem vagyok diák, és nem kell majd ugyanazt a filmet minden évben megnézném.

9. Túlságosan hosszú, ez az élvezhetőség kárára megy, és unalmassá is válik.

10. Az egész film alatt, szinte VÉGIG valamilyen zene szól. A megható jelenetek alatt epic zene, a humoros jelenetek alatt bábszínházas matiné zene. Elég fárasztó volt, úgy a film felétől.

Sajnos nem jött össze 12 pont. Összességében szerintem egynek elmegy, nézhető film, de az unalom, az elnyújtottság, a kínos jelenetek és a forgatókönyvi lükeségek miatt közepesre értékelem.

dráma | életrajzi | kaland | történelmi

A márciusi ifjak történetének és a forradalom nagyszabású mozifilmes feldolgozása, melynek központi karaktere a lánglelkű költő, Petőfi Sándor. több»

2