2024.05.04 00:37 fankbringa Olvasottság: <100x
0

Örök szerelem egy örök élethez

Blake Lively nagy kedvencem, szeretem a filmjeiben. Itt elsőre fel sem ismertem, mégis tudtam, hogy valami különlegeset látok. Itt gyakorlatilag egyedül vitte a hátán a filmet, és ez olyan jól sikerült neki, hogy utána A zátonyban is képes volt megismételni. Nem rajta múlt, hogy nem lett A zátony nagyobb durranás, és itt sem rajta múlt, hogy ez nagy durranás lett.

Egyből lehetett érezni, hogy megjött a film csúcspontja, amint megjelent a színen együtt Harrison Ford és Kathy Baker. Két nagy név nem illik egy középszerű jelenethez. Meg is kaptuk a várt fordulatot. Számomra meghatározó pillanata volt a filmnek.

Örök szerelem egy örök élethez

Lee Toland Krieger kitett magáért. Képes volt úgy összerakni a filmet, hogy az elejétől a végéig elmeséljen egy életérzést, és keretbe foglalja az egészet, mint egy tündérmesét. Itt-ott bájosan naiv, időnként szirupos, időnként végtelenül romantikus, de végig szerethető. A pillanathoz igazodik az ábrázolás. Ha menekülés van, akkor egyből váltunk kinti jelenetre. Ha visszahúzódás van, egyből megyünk a belső terekbe.

J. Mills Goodloe és Salvador Paskowitz szerepel mint író a filmnél. Nem tudom, mennyire szeretik a sablonos filmeket, vagy a koppintás érzést, de felmerült bennem a gyanú, hogy a kelleténél jobban. Mégis meg kell őket védenem. Bár az örök élet témáját már nagyon sokan feldolgozták, és valóban, stílusban nagyon hasonlít Benjamin Button különös életéhez, itt mégis egy nő harcát láthatjuk a szerelemmel, ahol emlékszik arra, mikor halandó volt, és emlékszik, mikor halhatatlan volt. (Örök életű a pontosság kedvéért.) Számomra ez egy egyedi látásmód, ami feledteti az utánérzéseket.

A díszlet egyszerűen meseszép. A sminkek, ruhák, hajak mind jól illettek az aktuális korszakhoz. A díszlet kihasználtsága viszont alacsony. Sok jó lehetőség maradt ki a filmből, de így is maradt benne elegendő. Az egész körítés feledtette velem a történet gyengeségeit, a tudományos utalások értelmetlenségét. Az maradt meg, hogy ez egy szép és megható film.

Ha az igazából szerelem tetszett, akkor ez is fog. Ez egy jó hosszúra nyújtott életérzés, némi történettel, hogy kiemelje a csendet és a magányt.

dráma | fantasy | romantikus

Adaline egy átlagos nő volt, egészen addig, amíg egy éjjelen balesetet nem szenvedett. A furcsa eseményt követően Adaline egy napot sem öregedett. Hosszú magányosan töltött... több»

0