2024.05.18 12:52 kabel Olvasottság: <100x
0

Négy Nagyláb

A Sasquatch Sunsetről nem lehet sokat mondani, ez a film olyan, mint a Koyaanisqatsi vagy a Baraka, szinte teljesen hangulatalapú, és nekünk kell mindent belelátni. Sokszor vicces, olykor drámai, néha meglepő és érzelmes

Négy lényt követünk, akik valahol a Sziklás-hegységben tengetik egyszerű életüket. Négy különböző személyiség próbálja kihasználni az összes dolgot, amit az élet adott nekik, legyen az gombázás, szeretkezés, testi vágyak kielégítése, zene vagy egymás támogatása és dolgok felismerése. Mind kicsit máshogy élik meg a világot, a film gondolom, egy csoportdinamikát vagy mini társadalmat akart ezzel bemutatni, de ugyanakkor, a felfedezések sokszor borzasztó következményekkel járnak.

Négy Nagyláb

Mintha fajunk evolúcióját látnánk kicsiben. Milyen egyszerű, apróságnak tűnő dolgok motiválnak mindenkit. Mindezt azonban dialógus vagy komolyabb történetvezetés nélkül, nagyon, de nagyon lassan kapjuk meg. A játékidő 90 perce kb. kétszer annyinak tűnik. A maga módján magával ragadó és olykor szórakoztató a mozi, de talán ennek inkább egy rövidfilmnek kellett volna lennie.

Ki kell emelnem, hogy a film meglepően undorító, főszereplőink szinte minden jelenetben valami gusztustalant csinálnak, de a film nem emeli ezeket ki, hanem átlagos pillanatképként láttatja őket. Ugyanígy látjuk az életet és halált, olyan dolgokat, amik egyszer csak megtörténnek, és ugyanolyan meglepetéssel látjuk őket, mint a négy sasquatch.

Ez egy bizarr film, melyhez egy hangulat kell, nem lehet csak benyomni egyik este, lazításnak. Teljesen egyszerű, és talán pont ebben az egyszerűségben van az ereje is. Többször nem nézném meg, ahhoz messze túl vontatott és tartalommentes.

akció | kaland | vígjáték

Észak-Amerika ködös erdeiben egy jeti család egy éven át tartó abszurd, vicces és megható utazásra indul. Ezek a bozontos és nemes óriások a túlélésért küzdenek, miközben... több»

0