A hazai mozikba is jön az idei Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálma-díjas filmje, az Egy zuhanás anatómiája

A Mozinet forgalmazásában érkezik a hazai mozikba a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál legrangosabb díját, az Arany Pálmát elnyerő alkotás, az Egy zuhanás anatómiája.

A Ruben Östlund vezette zsűri Justine Triet Egy zuhanás anatómiája (Anatomy of a Fall / Anatomie d'une chute) című alkotásának ítélte oda a nagyjátékfilmes Arany Pálma-díjat. A világ legrangosabb filmfesztiváljának legfontosabb díját elnyerő, pattanásig feszülő lélektani krimi főszereplője egy francia Alpokban férjével és látássérült kisfiukkal élő író.

A férj váratlan halálakor Sandra (Sandra Hüller – Toni Erdmann) élete kártyavárként omlik össze: a nőnek nem csak saját és fia gyászával kell megküzdenie, de mivel nem egyértelmű, hogy a férfi baleset, öngyilkosság vagy gyilkosság áldozata lett-e, egy rendkívül megterhelő nyomozás és tárgyalás középpontjába kerül. Az eseményeket végig a feleség szemszögéből követjük úgy, hogy a néző számára is mindvégig kérdéses az ártatlansága.

A hitchcocki izgalmakat ígérő film előreláthatólag az év végén kerül a mozikba.

dráma | krimi | thriller

Ebben a pszichológiai krimiben, amely a rangos cannes-i filmfesztiválon elnyerte az Arany Pálmát, Sandra látszólag festői élete úgy omlik össze, mint egy kártyavár. A befutott... több»