A Sony eltökélt a Django/Zorro film mellett

A Sony elnöke Tarantinónak címzett emailjében már a rendezővel való találkozást szorgalmazza, ráadásul a Django/Zorro már premierdátumot is kapott.

Úgy tűnik, a Sony nem csupán a 21 Jump Street és a Sötét zsaruk franchise-ok keresztezésén munkálkodik, legalábbis ezt látszik igazolni Amy Pascal, a stúdió társelnöke Quentin Tarantinoónak írott emailje, mely sok egyéb mellett szintén a Sony hackerbotránya kapcsán került nyilvánosságra. Az email arról árulkodik, hogy a Sony komolyan gondolja, hogy előálljon egy Django/Zorro filmmel.

Quentin Tarantino még a 2014-es Comic-Conon jelentette be, hogy a Dynamite Entertainmenttel karöltve elkészíti a Django elszabadul képregény változatának folytatását, melyben feltűnik majd a fekete palástos párbajhős, Zorro is. A képregény novemberben jelent meg, Pascal emailje pedig minden bizonnyal ennek a megfilmesítésére utal. A levél ide vonatkozó része: „Hello, Amy P vagyok... Hogy vagy? Amikor jónak érzed, beszélhetnénk a Django/Zorro-ról. Valamint továbbra is meg akarom csinálni a The Dion Brotherst.” Pascal az email további részében biztosította Tarantinót arról, hogy bármikor szívesen dolgozna vele. A rendező válaszlevelében ezt írta: „A D/Z tényleg jó móka lenne.” Arról, hogy milyen projektet takar a The Dion Brothers, egyelőre nincsenek információk.

A Django/Zorro képregény néhány évvel a Django elszabadul után játszódik. A rabszolgából lett fejvadász nyugat felé veszi az irányt feleségéve, Broomhildával, és Chicagóban telepednek le. Django munkakeresés közben találkozik a rejtélyes Diego de la Vegával, ismertebb nevén Zorróval, aki az első olyan ember, akit nem érdekli a bőrszíne. Django testőrként elszegődik Vega mellé, és együttes erővel próbálnak segíteni a helyieknek kitörni a szolgaságból.  

November 3-án Pascal méltatta Tarantinónak a képregényt, egy másik emailben, mely a Sony filmterveit tartalmazza, a Django/Zorro pedig már bemutatási dátumot kapott. Eszerint a film valamikor 2017-ben kerülnek a mozikba. Ha a rendező elvállalná a Django/Zorrót, ez lenne az első  folytatásfilmje.

A filmtervre vonatkozó információkat jelenleg még nem erősítette meg a Sony, de az üzenetváltások elég egyértelműek, az ötlet pedig nagyon is működőképesnek tűnik.

(forrás: movieweb)