Érdekesen alakultak a mögöttünk hagyott hétvégén az amerikai mozis bevételek. Egy olyan film taszította le trónjáról az immár negyedik hete uralkodó Wonder Woman 1984-et, ami alig pár napja került csak a mozikba és egyébként is kifejezetten az idősebb korosztályt érdekelte. Ez a film Liam Neeson új akció-thrillere, a Az oltalmazó.

A Wonder Woman 1984 karácsony környékén került a mozikba Amerikában, de ezzel egyszerre az HBO Max kínálatában is megjelent. Máig nagyjából 106 millió dollárt hozott a konyhára Amerikában, míg világszerte nagyjából 142 millió dollárt. A mögöttünk hagyott, az USA-ban egyébként a Martin Luther King nap miatt hosszú hétvégén viszont csak 2,6 millió dollárt tudott termelni, amivel nem tudta megtartani a vezető pozícióját.

Azt ugyanis Liam Neeson új filmje, a Az oltalmazó foglalta el, amely az első hétvégéjén 3,2 millió dollárt termelt Amerikában. Ezzel pedig a legtöbb bevételt hozó film volt abban a maroknyi moziban, ami a járvány ellenére nyitva tartott.

A Az oltalmazó egy egykori tengerészgyalogosról szól, aki idős korára Arizonába vonult vissza, hogy békés farmerkedéssel üsse el az időt. Ám egyLiam Neeson nap egy fiatal fiút sodor az otthonához a sors, akit egy mexikói drogkartell üldöz. Megmenti, és ezzel természetesen magára haragítja a fél mexikói alvilágot. Érdekesség, hogy a film elsősorban az idősebb korosztályt csigázta fel, mivel a nézők nagyjából egyharmada 45 év feletti volt.

De nem csak a Az oltalmazó előzte meg a hétvégi bevételek terén a Wonder Woman 1984-et, hanem egy animációs film, a Croodék: Egy új kor is. Ez 2,9 millió dollárt hozott a konyhára, ami azért is érdekes, mert Amerikában már lassan két hónapja látható a mozikban.