A vámpírok reneszánsza: 6 véres sorozat a közelmúltból

Bár időnként kimenni látszanak a divatból, a vámpírok néhány évente mindig visszatérnek a mozivászonra vagy a TV-k képernyőire. Sokadik reneszánszukat érik most is, amit több a közelmúltban indult sorozat is bizonyít. Ezek közül mutatunk most hatot, amelyek többsége érdekes módon korábbi sikeres vámpíros filmek feldolgozása.

#6

66 Az első áldozat  (2022)

(9) (2)

dráma | horror | misztikus

Netflix

Amikor a tinédzser vámpír Juliette számára eljön az idő, hogy elkövesse első gyilkosságát és elfoglalja helyét egy hatalmas vámpírcsaládban, célba vesz egy új lányt a... több»

A Netflix hamar elkaszálta a sorozatot, amely két tinilány szerelmét követi nyomon. Egyikük egy nagy vámpírcsaládból származik, míg a másik egy vámpírvadász családból. Ez mindent el is árul.
#5

NA Firebite  (2021)

fantasy

Két eltökélt ausztrál vámpírvadász felszámolni készül a vérszívók utolsó kolóniáját a sivatagban. több»

Egy ausztrál sorozat, amely egy különös kolónia történetét követi nyomon. Itt él Tyson Walker és fogadott lánya, Shanika, akik együtt védelmezik a közösséget az éjszaka rémlényeitől.
#4

dráma | fantasy

SkyShowtime

A kiváltságok és a csillogás világában két fiatal nő barátsága túllép a markánsan különböző osztályokon, miközben arra készülnek, hogy befejezzék tanulmányaikat és... több»

Sokak szemében egy kicsi Buffy, a vámpírok réme és egy kicsi Vámpírnaplók is van ebben a sorozatban. A vámpírok szigorú kasztrendszer szerint léteznek, a főszereplő pedig félig vámpír, félig ember. Miközben arra edz, hogy legyőzze a gonosz vámpírokat, ide-oda sodródik a tiltott szerelem és a barátok között.
#3

dráma

SkyShowtime

A sikeres, 2008-ban készült azonos című film sorozat-adaptációja. több»

2004-ben regényként, 2008-ban moziként hódított, idén pedig sorozat formájában tért vissza. A sztori egy apáról és a vámpírrá vált lányáról szól, akik megpróbálnak a lehetőségekhez mérten normális életet élni, miközben az apa kutat a lánya gyógymódja után.
#2

fantasy | horror | szatíra | vígjáték

HBO Max | Disney+

Taika Waititi 2014-es horror vígjátéka, A hétköznapi vámpírok azonnal a kult klasszikusok sorába lépett elő, megnyitva Hollywood kapuit a rendhagyó humorú direktor előtt. Az... több»

A 2014-es év nagy sikere volt a Hétköznapi vámpírok című áldokumentarista horrorvígjáték. Az alkotók most sorozatban élesztik újjá az ötletet, új szereplőkkel és új közegben. A három vámpír – Nandor, a nagy harcos és hódító, Laszlo, a piperkőc zsivány és a csábító Nadja, a vámpír Bonnie-ja Laszlo Clyde-jának – az Egyesült Államokban, Staten Islanden élnek évszázadok óta. Váratlanul látogatóba érkezik hozzájuk a sötét uruk, Afanas báró, és emlékezteti őket arra, mi is volt az eredeti feladatuk.
#1

dráma | fantasy | horror

A sorozat újraértelmezi és feldolgozza a klasszikus regényt, amiben megismerhetjük Lestat és Louis kalandjait, akik vámpírok New Orleans-ban. Bepillantást nyerhetünk életükbe,... több»

Az egyik legnagyobb vámpíros regény és moziklasszikus feldolgozása. Louis ebben is elmeséli életét és halálát egy újságírónak az 1910-es New Orleansban. Itt is az ő és Lestat történetét ismerhetjük meg, de ezúttal sokkal hangsúlyosabb a kettejük sexualitással túlfűtött kapcsolata is.