Adam Sandler sokak szemében csak egy olcsó vígjátékokat tömegével gyártó komikus, de valójában ő egy nagyszerű drámai színész is egyben. Ezt már több filmben is bizonyította, legutóbb például a Csiszolatlan gyémántban. Idén nyáron debütál legújabb filmje a Netflixen, amelyben ismét egy komoly karaktert alakít egy komoly történetben. Erről beszélgetett az Entertainment Weekly magazinnal is.

Egy sportdrámáról van szó, amelynek ő az egyik főszereplője. A Mindent egy lapra története egy lecsúszott kosárlabda játékosmegfigyelőről szól, aki a Philadelphia 76rs csapatánál dolgozik, de messze nem azt a karriert futotta be, amit fiatalon megálmodott. Elutazik Madridba, ahol az utcán kiszúr egy srácot, aki a haverokkal streetballozik. Azonnal meglátja benne a rejtett tehetséget és felkarolja. Feltett szándéka, hogy csapata engedélye nélkül is Amerikába vigye a srácot és ott megteremtse neki a lehetőséget, hogy a legjobbak közé kerüljön.

Az interjú során Adam Sandler több témát is érintett. Elmondta, hogy imádja a kosárlabdát, de nem véletlenül ez az első filmje, amiben ez adja a témát is. Amikor megkereste LeBron James produkciós cégétől megkeresték a forgatókönyvvel, azonnal érezte, hogy ez neki való, tud azonosulni azokkal az érzésekkel, amiket a karaktere átél.

Tetszett neki a közte és Bo Cruz (a tehetség, akit egyébként a Utah Jazz játékosa, Juancho Hernangomez alakít) közti apa-fiú kapcsolat is, a tanácsok, amiket neki adhat. Úgy érezte, hogy ugyanezekkel a gondolatokkal kezdte meg színészi karrierjét is még fiatalon: ha valamiben sikereket akarsz elérni, akkor annak kell a középpontban lenni és nem is gondolhatsz semmi másra.

Egy kérdésre válaszolva azt is felidézte, hogy ilyen hangulatú forgatáson még soha nem vett részt és valószínűleg már nem is fog. A filmben ugyanis rengeteg aktív és már visszavonult NBA-sztár is felbukkan kisebb-nagyobb cameókra. A velük való közös munka nagyon lazán és gördülékenyen folyt. Senkin sem lehetett azt érezni, hogy türelmetlen lenne, hogy menne már haza, mindenki odatette magát.

Ráadásul nem csak személyesen ismerhette meg azokat a játékosokat, akiket ő is hétről hétre néz a meccseken, de még kosarazhatott is velük.

Juancho Hernangómez is nagyon lazán, profin végezte a dolgát, pedig Adam Sandler elmondása szerint végig érződött rajta, hogy csak poénból vállalta az egészet. A casting Bo Cruz szerepére végig a karantén időszak alatt zajlott és azonnal látták a bemutatkozó videójában, hogy ő a tökéletes választás. De az egészet nagyon lazán fogta fel, neki a színészkedés csak egy mókázás volt.

Az interjú végén persze nem kerülhette el a kérdést: kivel volt a legnagyobb megtiszteltetés együtt szerepelnie a játékosok közül és most épp melyik csapatnak szurkol az NBA-ben. Előbbire Julius Ervinget vágta rá, utóbbi elől viszont diplomatikusan kitért: „Mivel most már vagy 15 csapat egy-egy játékosával is jóban vagyok, nem tudnék egyetlen csapatot kiválasztani. Mindenkinek örülök és szoktam nekik írni a meccsek után. Ha most kiválasztanék egy csapatot, a másik 14 játékos azonnal szétrúgná a hátsóm.”

A Mindent egy lapra júniusban érkezik meg a Netflixre. A galériában már találtok képeket is a filmből.

FRISSÍTÉS: Időközben megérkezett a magyar feliratos előzetes is, amit idelent mutatunk.

dráma | sportfilm | vígjáték

Egy kiégett kosárlabdázó felfedez egy tehetséges streetball-játékost Spanyolország utcáin, és meglátja az esélyt, hogy rajta keresztül ismét feljusson a csúcsra.