Az MCU-hoz hasonló univerzumot építene ki Robert Downey Jr. a Sherlock Holmes-ból

Egy filmes univerzumot közel sem annyira egyszerű kiépíteni, mint ahogy az első ránézésre tűnik. A Marvel közel 10 évet áldozott a saját koncepciójába, amelyet igencsak nehéz lenne felülmúlni.

Az utóbbi évek során hasonlóval próbálkozott az Universal a Dark Universe ötletével, amelyben a klasszikus szörnyfilmeket dolgozták fel, illetve a Lego Movie spin-offok is hasonló kísérletnek tűnnek, de a lépést valamelyest csupán a DCEU tudta tartani a Marvellel.

A Fast Company Innovation Festival egyik hétfőn zajlott panelbeszélgetésén viszont maga Robert Downey Jr. és felesége, a producerként dolgozó Susan Downey beszéltek arról, hogy hasonló elképzeléseik vannak a Sherlock Holmes filmekkel.

Ahogy Susan megjegyezte, szerinte jóval több potenciál és karakter van ebben az univerzumban, minthogy egy egyszerű harmadik részt készítsenek a jövőben. Maga Robert Downey Jr. pedig hozzátette, hogy Sir Arthur Conan Doyle kétségtelenül a műfaj meghatározó alakjának számít, mégsem egy már létező ötlet másolását szeretnék megvalósítani.

A tervek szerint Sherlock Holmes 3 2021. decemberében érkezik a mozikba.