Az oroszok beintettek Tom Crusie-nak

Közel hatvan évvel a Szputnyik nevű műhold fellövése után ismét életre kel az űrverseny!

Még mielőtt azonban bármi hidegháborús vészjóslatra gondolnánk, fontos előre leszögezni, hogy mindez természetesen “csupán” a filmgyártással hozható összefüggésbe. Ahogy korábban már ugyanis beszámoltunk róla, Tom Cruise lesz az első olyan hollywoodi sztár, akinek főszereplésével elkészül az első világűrben forgatott film. A produkció egyébként az Elon Musk birtokában lévő SpaceX program és a Nasa együttműködésével valósul meg.

A projekt közel 200 millió dolláros költségvetésből készül, úgy tűnik azonban, hogy az orosz filmipar is felvette a kesztyűt. A napokban került bejelentésre ugyanis, hogy már gőzerővel zajlanak a The Challenge című film előkészületei. A történet viszonylag egyszerű: egy orosz orvost a Nemzetközi Űrállomásra küldenek, hogy megmentse egy ott rekedt asztronauta életét.

Ez a film a Parasztvakítás rendezőjének, Klim Shipenko vezénylete alatt valósul majd meg, amelyet az orosz űrügynökség, a Roscosmos is támogat, a forgatás ráadásul már október ötödiként megkezdődhet. Shipenkot egyébként nagyon elszántnak tűnik, egy friss interjúban ugyanis azt nyilatkozta készülő filmmel kapcsolatban, hogy egyszerűen nincs idő arra, hogy bármitől is féljünk. “Ha félsz a farkasoktól, akkor ne menj az erdőbe” - jegyezte meg a rendező.

vígjáték

A család pénzéből Grisa féktelen életet él. De egy nap az apja türelme elfogy és úgy dönt, hogy a gondtalan utódot megleckézteti. A pszichológussal folytatott konzultációt... több»