Carla Gugino (galériánkban) alakítja majd az Elfújta a szél legendás sztárját, Vivien Leigh-t a készülő The Florist című életrajzi filmben.

A Nick Sandow rendezésében készülő produkció nem csupán Leigh pályafutását, hanem lelki problémáival, a bipoláris személyiségzavarral való küzdelmét is feltárja. Leigh számára John Gielgud Ivanov című Csehov-adaptációja hozta meg az áttörést a hatvanas években. Jayce Bartok forgatókönyvíró pedig a színésznő számos levelezése alapján írta meg a filmet.

“Nem is lehetnék izgatottabb a lehetőségtől, hogy egy olyan összetett, ellentmondásos és lenyűgöző nőt dolgozhatok fel, mint Vivien. Attól a pillanattól kezdve, hogy elolvastam a forgatókönyvet, tudtam, hogy a The Florist egy olyan utazás, amit végig kell csinálnom” - nyilatkozta Gugino a Variety magazinnak.

A forgatás a tervek szerint a nyár végén kezdődik Philadelphiában, és bár a film hivatalos szinopszisa egyelőre nem ismert, annyi mindenesetre már most tudható, hogy a történetben Leigh Joseph Penn, második világháborús veteránnal való ismeretsége elevenedik meg. A férfi virágárusként dolgozott, amikor megismerkedett a színésznővel, aki ugyanebben az időszakban elektrokonvulzív terápiára járt egy helyi klinikára.