Csekkold vagy passzold? Elmondjuk, érdemes-e látnod a magyar Netflix új sikerfilmjét (Kaptál még egy esélyt)

Úgy tűnik, mindenki a Kaptál még egy esélyt nézi a Netflixen, a romantikus vígjáték ugyanis jelenleg a legnépszerűbb film a magyar nézők körében. De érdemes megnézned? 

Adott egy új film a Nickelodeon egykori sztárjával, Victoria Justice-szal a főszerepben, melynek hőse, egy fiatal lány, aki a bulizás megszállottja, születésnapja hetén egy baleset következtében meghal. Miután felkerül a purgatóriumba, egy Angyal elmondja neki, hogy maradt még három lezáratlan ügye a Földön (barátnőjével, eltávolodott apjával és anyjával, aki gyerekkorában hagyta el a családot). Előbb ezeket kell rendeznie (és nincs rá sok ideje), és csak akkor kerülhet a Mennybe, ha sikerrel jár. Cassie-nek azonban nem lesz könnyű dolga, ugyanis visszatérése után senki nem látja.

Érdemes megnézned? 

Azt tisztázzuk az elején, hogy ez egy nagyon könnyed, habos vígjáték, amit a Netflix hét éves kortól ajánl. Persze, ezzel önmagában nincs baj, de azt azért jól jelzi, hogy itt egy fiatal közönségnek szóló filmről van szó, ami elsősorban azoknak készült, akik szeretnék látni a Nickelodeonról a sztárságra törő Victoria Justice-t, amint vicces helyzetekbe kerül. Az egzisztenciális kérdések nagy mélységeit nem fogja feltárni a film, erről előre szólunk. 

Cassie voltaképpen nem több, mint egy papírmasé figura az örökkévalóságban, de annyi elismerést meg kell adni a filmnek, hogy a végén megpróbál egy mikronnal mélyebbre is tekinteni, ami ugyan nem sok, de a semminél mindenképp több.

Aki látta a trailert, valószínűleg maga sem számít egy megindító történetre, és a sztori is viszonylag egyenes vonalon halad előre, és nézhetjük, amint egy ‘üres’ személyiség a lélekjavító projekt egyes állomásai közt lavírozik. 

De aki belevágott, valószínűleg fel is volt erre készülve, és különben is, ennek a filmnek az elsődleges célja, hogy egy kis mosolyt csaljon az ember szája szélére, az arra fogékonyak pedig elmorzsoljanak egy-két könnycseppet a lezáráson. Egy teljes doboz papírzsebkendő nem fog kelleni, ne aggódj. 

Meglepetés tehát nincs, a filmmel szemben támasztott elvárások teljesülnek, elpuffognak a klisék is szépen sorjában, és mehet mindenki a maga dolgára. Baj ez? Nem, a célközönség azt fogja kapni, amit vár, és többé-kevésbé elégedetten fog felállni. A Te dolgod, mielőtt belevágnál, hogy eldöntsd, beletartozol-e ebbe a közönségbe.

Ha kedvet kaptál a filmhez, ide kattintva látogass el a mafabos adatlapjára, és a ‘Lejátszás a Netflixen’ mezőre kattintva rögtön el is indíthatod, ha van Netflix előfizetésed. 

dráma | romantikus | vígjáték

A főszereplő születésnapja során elhalálozik. Kap egy második esélyt, hogy helyrehozza ballépéseit. több»