42 Gyűlölet  (2017)

Már elérhető a Netflix műsorkínálatában a 2017-ben bemutatott Gyűlölet, amely enyhén szólva se lopta be magát az előfizetők szívébe.

Michael Kehoe rendezése akár elrettentő példaként is szolgálhat, miként ne készítsünk történelmi tematikájú horrorfilmet. A történet szerint egy fiatal lánynak épp sikerült kiszabadulnia apja zsarnoki és féltő gyámsága alól, a férfi azonban a nyomába ered, haragjában pedig végez vele.

Mint kiderül, az apa egykor magas pozícióban lévő náci tiszt volt, aki Adolf Hitler legszűkebb körébe tartozott. A férfinak ugyan sikerül elmenekülnie az igazságszolgáltatás elől, felesége azonban meggyilkolja őt. Évek telnek el, az egykor békésnek tűnő családi házba pedig négy egyetemista lány érkezik, ahol rövidesen azzal kénytelenek szembesülni, hogy az épület falai sötét titkokat rejtenek.

A 2017-es Popcorn Frights Filmfesztiválon bemutatott Gyűlölet mind a nézők, mind pedig a kritikusok körében csúnyán elhasalt, a Rotten Tomatoes portálon mindössze 11 százalékos értékelést tudhat magáénak, ráadásul a hazai nézők sem rajonganak érte különösebben, a produkció ugyanis 28 százalékos értékeléssel “büszkélkedhet” a Mafabon 36 szavazat alapján.

A Gyűlöletet tehát határozottan merész nézőknek ajánljuk, érdemes csekkolni az előzetest, a film adatlapján található “Lejátszás a NETFLIX-en” gombra kattintva pedig közvetlenül el is indítható a tartalom, amennyiben van előfizetésetek a szolgáltatónál.