Elhunyt a Rémségek kicsiny boltja rendezője, Roger Corman

98 éves korában Santa Monicában elhunyt Roger Corman, a független filmgyártás egyik meghatározó alakja, írja a Deadline.

Az Oscar-díjas rendező és producer Corman olyan kultikus klasszikusokról volt híres, mint az 1959-es The Wasp Woman és az 1960-as Rémségek kicsiny boltja. A filmművészethez való több mint hét évtizedes hozzájárulása miatt elismert Corman olyan neves színészek és rendezők karrierjének elindításához járult hozzá, mint Jack Nicholson, Martin Scorsese és Robert De Niro.

Corman híres volt arról, hogy a Rémségek kicsiny boltja című filmet alig több mint két nap alatt készítette el a megmaradt díszletek felhasználásával.

Mukássága nyomán retrospektív tárlatot rendeztek számára a Cinematheque Francaise-ben, és számos filmfesztivál életműdíjjal tüntette ki. 2009-ben tiszteletbeli Oscar-díjjal ismerték el a munkásságát.

Hatását számos kortársa is elismerte, köztük John Carpenter is, aki az X-en így fogalmazott: „Megtiszteltetés volt ismernem.Nagyszerű barát volt. Gyermekkoromat sci-fi filmekkel és Edgar Allen Poe-eposzokkal formálta.”

Nyugodjék békében.

Hírességek, akiket 2024-ben veszített el a világ