Manapság mindenki Vasemberrel azonosítja Robert Downey Jr.-t, pedig a színész már jóval a Marvel moziverzum előtt is befutott és sokat foglalkoztatott sztár volt. Igaz, az igazi világhírnevet a szuperhősködés hozta meg neki is. De már azt megelőzően is voltak érdekes alakításai, belekóstolt szinte mindenféle műfajba.

Több alkalommal játszott például gonoszt is filmjeiben. Az egyik ilyen volt a könnyen feledhető 1999-es horror, a Gyilkos álmok. Ebben egy sorozatgyilkost alakított, aki valamiért telepatikus kapcsolatot alakít ki egy nővel. A nőnek senki sem hiszi el, hogy előre látja, mikor és hol fog lecsapni a gyilkos, ezért ő maga ered a nyomába.

Ennél viszont sokkal jobban sikerült film volt az 1998-ban bemutatott Életre-halálra: Szökevény 2.. Ahogy azt a címe (legalábbis magyarul) már sejteti, ez az 1993-as klasszikus egyfajta folytatása. A két mozik között csupán egyetlen kapocs van: Sam Gerard rendőr-bíró karaktere, akit mindkét filmben Tommy Lee Jones alakított.

Az Életre-halálra: Szökevény 2.-ben (galériánkban) meglepő módon Gerard ismét egy ártatlanul megvádolt, majd megszökött fickót üldöz keresztül a fél országon. Az üldözöttet ezúttal az akkor csúcson lévő Wesley Snipes játszotta. De mivel nem ő volt az igazi bűnös, valaki másnak kellett lennie.

A nyomozó ügynökök csapatát a Diplomáciai Biztonsági Szolgálat egy ügynöke, bizonyos John Royce is segítette. A film végére Sam Gerard rájön, hogy valójában ő a gyilkosságok elkövetője, így titokban ő volt az a gonosz, aki a háttérből a szálakat mozgatta És e gonoszt bizony Robert Downey Jr. keltette életre.

akció | krimi | thriller

Mark Sheridan sorsa nehézre fordul, amikor váratlan események folytán megvádolják és elítélik egy kettős gyilkosság miatt. Egy rabszállító repülőre kerül, ami viszont út... több»