Leigh Whannell író/rendező A láthatatlan ember című filmje mindössze két héttel azelőtt került a mozikba, hogy a világjárvány 2020 márciusában leállította volna a világot...

...és a film még így is több mint 144 millió dollárt hozott a globális kasszáknál, a mindössze 7 millió dolláros költségvetésből! Így nem meglepő, hogy már készül a folytatás, csak az a meglepő, hogy ilyen sokáig tart a gyártás. A Happy Sad Confused podcastnek adott interjújában Elisabeth Moss, a film főszereplője megerősítette, hogy A láthatatlan ember 2. része már készül - és egyre közelebb van a megvalósuláshoz!

"Mi, azt mondanám - és a mi alatt a Blumhouse-t és a produkciós cégemet [Love & Squalor Pictures] értem - közelebb vagyunk, mint valaha is voltunk ahhoz, hogy kiadjuk. És nagyon jól érzem magam emiatt. Nagyon is szándékunkban áll folytatni ezt a történetet, az biztos."

Crossover és világépítés?

Whannell és a Blumhouse Productions jelenleg egy másik klasszikus Universal Monsters-film, A farkasember rebootján dolgozik. A Happy Sad Confused műsorvezetője, Josh Horowitz megkérdezte Moss-t, hogy van-e köze ehhez a projekthez, mire ő így felelt:

"Bárcsak... nagyon szeretném. Azt hiszem, ez az elképzelése a Universalnak a jövőben, ha a Farkasember jól megy, hogy feléleszti azt az univerzumot, de nem, sajnos nem kértek fel, hogy szerepeljek a Farkasemberben [...] de ha sikerül összehozni ezt a folytatást, akkor talán elindíthatunk egy univerzumot!"

A sztori

A megszállottság és a bántalmazó kapcsolatok modern történetét követte, amelyet a Universal klasszikus szörnyeteg karaktere ihletett. Cecilia Kass (Elisabeth Moss) bántalmazó exbarátja (Oliver Jackson-Cohen) halála után lassan elkezdi újjáépíteni az életét. Ám hamarosan kételkedni kezd abban, hogy a férfi valóban meghalt-e...

horror | misztikus | sci-fi | thriller

Amikor Cecilia Kass (Elizabeth Moss) rájön, hogy a férfival, akivel kapcsolatban él, nincs minden rendben, már késő a szakításhoz. Megunva párja zsarnokoskodó, agresszív... több»