John Krasinski Képzeletbeli barátok című, Ryan Reynolds főszereplésével forgatott filmjének nemzetközi összbevétele 24 millió dollárra emelkedett, és a 35 millió dolláros Észak-amerikai nyitást kiegészítve a világméretű összbevétel 59 millió dollárra nőtt. A vegyes kritikák ellenére a pozitív nézői visszhang jelentős mértékben hozzájárult a film teljesítményéhez, írja a Deadline.

A film több országban is sikeresen nyitott, többek között az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Olaszországban is a kasszák élén végzett. Franciaország két hétvége után 5,2 millió dolláros bevétellel a legjobb piacnak bizonyult. A közeljövőben Görögországban, Norvégiában és Japánban is bemutatkozik.

A film remek értékeléseket kapott a hazai nézőktől, a mafabon 93%-on áll, ugyanakkor a RottenTomatoes-on a kritikusok mindössze 49%-ra értékelték.

Ezzel párhuzamosan A majmok bolygója: A birodalom 52 piacról 40,6 millió dollárt hozott a második hétvégén, így a nemzetközi összbevétel 136,3 millió dollárra, a globális összbevétel pedig 237,5 millió dollárra nőtt, és több országban is a sorozat legnagyobb bevételt hozó filmjévé vált.

A többi megjelenés közül Garfield-film (hazai bemutató május 30-án) továbbra is jól teljesít nemzetközi szinten, 27 piacról 10,3 millió dollárt hozott, és eddig összesen 49 millió dollárt ért el. A kaszkadőr is erős mutatókat tudott felmutatni, 81 piacról 7,2 millió dollárt keresett a hétvégén, így a tengerentúli összbevétele 64,6 millió dollárra, a globális összbevétele pedig 127,6 millió dollárra nőtt.

A Képzeletbeli barátok már látható a hazai mozikban.

családi | dráma | fantasy | vígjáték

A Képzeletbeli barátok egy lány történetét követi, aki rájön, hogy képes érzékelni mindenki képzeletbeli társát. Ahogy magáévá teszi ezt a rendkívüli képességet,... több»