Ezért utasította vissza Ben Stiller a Good Will Hunting rendezésétA kép forrása: Dave Allocca - 20th Century Fox

Ben Stiller elárulta, hogy visszautasította a Good Will Hunting rendezésének lehetőségét, melyet élete egyik legelhibázottabb döntésének tart.

A színész-rendező a következő filmje, a A 40 az új 20 (A negyven az új húsz) kapcsán a Vulture-nek adott interjújában beszélt a dologról, amikor az újságíró arról kérdezte, megbánt-e valamit a 20-as, 30-as éveiben.  A rendező azért nem élt a később Oscar-díjjal jutalmazott Good Will Hunting rendezésének lehetőségével, mert fogalma sem volt arról, hogy kicsoda Matt Damon és Ben Affleck.

"Emlékszem, az ügynököm elküldte nekem a Good Will Hunting forgatókönyvét, mire azt kérdeztem magamtól: ‘Kik ezek a srácok, Affleck és Damon? És hogy kerülnek ők ebbe a projektbe? Köszönöm szépen, de nem! ’"

A film rendezői székét végül Gus Van Sant kapta meg, akinek a vezetésével a produkció elsöprő pozitív kritikai fogadtatásban részesült, de a nézők körében is sikert aratott. Tíz millió dolláros költségvetése mellett 225 millió dolláros bevételre tett szert, míg Damon és Affleck párosa Oscar-díjat nyert a film forgatókönyvéért, egyúttal mindketten berobbantak Hollywood élvonalába.

Stiller azért hozzátette, hogy nem voltak álmatlan éjszakái azért, mert nem vállalta a rendezést. Mint elmondta:

"Boldog vagyok a döntésekkel, melyeket meghoztam, és melyek miatt ott lehetek, ahol most vagyok, és tanulhattam belőlük."

Nem Stiller volt az egyetlen, aki visszautasította a Miramax ajánlatát. Steven Soderbergh, Michael Mann és Mel Gibson kezében is megfordult a film forgatókönyve, azonban egyikük sem bólintott rá a rendezésre.