Aaron Sorkin bejelentette, hogy egy olyan projekten dolgozik, amely a 3 Oscar-díjas A közösségi háló folytatásaként szolgálhat, és amely a Facebookkal kapcsolatos közelmúltbeli eseményekre összpontosít, beleértve annak szerepét a társadalmi megosztottságban és a január 6-i Kapitólium elleni ostromban, írja a Variety.

Bár konkrétumokat nem árul el, Sorkin azt sugallja, hogy a Facebook algoritmusa a megosztó tartalmakat támogatja a felhasználók elkötelezettségének növelése érdekében, és kritizálja, hogy a vállalat a növekedést helyezi előtérbe az integritással szemben.

Az író-rendező a projektet inkább az eredeti film szellemi utódjaként írja le, mintsem közvetlen folytatásként. David Fincher rendező és Jesse Eisenberg, az első film kulcsfigurái egyébként érdeklődésüket fejezték ki, de fenntartásaiknak is hangot adtak azzal kapcsolatban, hogy egy új filmben újra feldolgozzák a Facebook összetett narratíváját.

dráma | életrajzi

Mark Zuckerber 2003-ban egy őszi éjszakán egy egyszerű komputerprogram megírásakor még nem is gondolt arra, hogy csakhamar a világ leggazdagabb, és legbefolyásosabb emberi közé... több»