Hát ezért nem vállalta Clint Eastwood Superman szerepét

Ma már szinte nehéz lenne elképzelni, hogy Christopher Reeve helyett valaki más alakítsa Superman szerepét Richard Donner 1978-as rendezésében, ugyanakkor annak idején maga Clint Eastwood is esélyes volt a szerepre.

Erről maga a legendás sztár mesélt egy interjú során. Eastwood az 1966-ban megjelent A Jó, A Rossz és a Csúf főszerepével vált annak idején Hollywood egyik legkeresettebb színészévé, így talán kevésbé is meglepő, hogy Donner választása szinte egyből rá esett volna a Superman castingja során.

Eastwood azt is elárulta, hogy maga a Warner Bros. akkori elnöke, Frank Wells kereste meg őt az előkészületek korai fázisában, számára azonban nem különösebben okozott fejtörést, hogy elvállalja a szerepet. A színész elmondása szerint ő maga mindig is jobban szerette azokat a karaktereket, amelyek szorosabban kötődnek a valósághoz, bár Piszkos Harry szerepét ismerve ez talán egy kissé meg is kérdőjelezhető.

Az elmúlt évek során Clint Eastwood főként rendezőként bizonyított, következő filmje, a Cry Macho a tervek szerint idén ősszel debütál majd.

75 Superman  (1978)

akció | dráma | kaland | katasztrófafilm | sci-fi

Jor-El (Marlon Brando) a pusztulásra ítélt Krypton bolygóról útnak indít egy kis űrhajót, amely aprócska utasával egyenesen a Földre tart. Az űrhajóra egy egyszerű házaspár... több»