Jövő héttől a mozikban Dean DeBlois filmje, melynek premierje kapcsán 8 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Hamarosan a mozikban a világszerte milliók által várt Így neveld a sárkányodat 3., mely minden bizonnyal nálunk is komoly sikerekre számíthat. Az animációs film már elkápráztatta a kritikusokat (melyről mi sem árulkodik jobban, mint a 99 százalékos értékelés a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon), most azonban a nagyközönségen a sor.

A film rendezői székét Dean DeBlois foglalhatta el (Így neveld a sárkányodat, Így neveld a sárkányodat 2.), míg a főbb szereplők hangját olyan sztárok kölcsönzik, mint Gerard Butler, Cate Blanchett, Jonah Hill, Kit Harington, Kristen Wiig, Jay Baruchel és America Ferrera. A forgatókönyvet Cressida Cowell szerezte.

Íme 8 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A film első előzetesét 2018. június 7-én mutatták be a rendező, Dean DeBlois 48. születésnapján.
  • Az Így neveled a sárkányodat a DreamWorks Animation első trilógiája, melynek mindhárom részét más filmstúdió forgalmazta (Paramount, 20th Century Fox, Universal).
  • Az Így neveld a sárkányodat 3 a DreamWorks Animation első olyan filmje, mely a Universal forgalmazásában került a mozikba.
  • Az Így neveld a sárkányodat 2-vel ellentétben a trilógia harmadik részének hivatalos angol címében nem szerepel szám. Az eredeti cím: How to Train Your Dragon: Hidden world (Rejtett világ).
  • DreamWorks Animations negyedik animációs franchise-a, mely trilógiává bővült (Shrek, Madagaszkár, Kung Fu Panda).
  • A film Cressida Cowell azonos című könysorozatán alapszik.
  • A film premierjét eredetileg 2016. júniusára tűzték ki (2012. szeptemberében), végül azonban csak 2019-ben került a mozikba. A film rendezője, Dean DeBlois egy interjúban elmondta, hogy túlságosan is ambiciózus volt a 2016-os premier, és egyszerűen több időre volt szüksége a csapatnak.
  • Az Így neveld a sárkányodat 3 kimagaslóan pozitív kritikai fogadtatásban részesült. A film jelenleg is 100 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. január).

Hazai premierdátum: 2019.02.21.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: