A nyolcvanas évek a brutális erőszakról, a vérről szól. Tombol a giallo, és kopogtat a slasher horror műfaja. Új rendezők és új színészek mutatkoznak be, és lesznek nagy-nagy kedvencek. Egy kis ízelítő az én személyes kedvenceimből.

#10

82 A holtak napja  (1985)

(8) (17)

horror | szatíra | thriller

A holtak napja című horrorban az élőhalottak eluralkodtak a Földön és a még életben levő maroknyi ember folyamatos harcban áll a zombikkal. Az emberek egy elhagyatott... több»

CGI nélküli,fantasztikus maszkokkal felszerelt zombis film,amit Romero a zombi trilógiája befejezéseként készített el.Durvább,nyersebb,mint a mai zombis filmek,egyszerűen többet kellett bevállalnia a színészeknek,mivel a digitális technológia nem létezett,vagy teljesen gyermek cipőben járt.
#9

59 Péntek 13: II. rész  (1981)

(6) (9)

horror | misztikus | thriller

Amikor már azt hitted, hogy biztonságos visszamenni a táborba... itt a még szívdobogtatóbb borzalom! Öt évvel a Kristály-tavi táborban történt szörnyű vérfürdõ után már... több»

Itt végre színre lép Jason,a harmadik epizódban pedig megkapja ikonikus hoki maszkját.Steve Miner színvonalas,és elég véres mozit tett le folytatásként.Nekem nagy kedvenc.Ja,rajtam kívül milliók imádják,és kultuszfilm.
#8

81 Démonok  (1985)

(7) (10)

horror

Egy elszigetelt moziba egy különleges filmvetítésre hívnak meg az élet különböző területeiről jövő embereket, azonban a filmet sokan undorral fogadják, mivel egy... több»

Tisztelgek Lamberto Bava,a giallo egyik nagymestere előtt,aki itt a démoni megszállásról készített egy mesterművet.Ebben az időben az eurohorror megelőzte színvonalban az USA-t,és ezt komolyan mondom,sajnos mára ismét átvette a hatalmat az amerikai film daráló ipar.
#7

74 Ezüst pisztolygolyók  (1985)

(7) (12)

horror

Félelem tartja rettegésben az amerikai kisváros lakóit, amikor egymást követik a titokzatos gyilkosságok. Marty a mozgássérült kisfiú biztos abban, hogy egy farkasember állhat a... több»

Az író,Stephen King is szereti ezt a filmes adaptációját,és nekem is nagy kedvencem.Gary Busey-t itt kedveltem meg egy életre,nagyon jó karakter színész.De,aki talán még nála is erőteljesebben hozta a szerepét,az a pap,Everett McGill.
#6

77 A köd  (1980)

(18) (12)

horror | thriller

A nyugati part egy kisvárosában hat meggyilkolt tengerész reinkarnálódott szelleme jelenik meg, s baljóslatú, halálos ködöt hoznak magukkal, mely az egész várost beborítja.... több»

A filmnek irója,rendezője,és zeneszerzője is egyben John Carpenter,aki nekem személyes nagy kedvencem.Jamie Lee Curtis ,aki dús idomairól,és sikolyairól (is) híres,nagyot domborít ebben a moziban.
#5

75 Evil Dead - Gonosz halott  (1981)

(25) (40)

horror

Max

Egy eldugott, erdei faházban öt fiatal tervezi együtt tölteni a hétvégét. Megérkezésüket baljós ómenek kísérik. Rábukkannak egy régi hangfelvételre, amelyen egy öregember... több»

Sam Raimi az író,a rendező,és szereplő is ebben a kis költségvetésű misztikus-horrorban.A történet nem túl izmos,de a szereplők,Bruce Campbell vezetésével feljavítják.Vicces,de mégis félelmetes képsorokat is belecsempésztek a filmbe.Klasszikus!
#4

87 A dolog  (1982)

(42) (34)

horror | misztikus | sci-fi

Miután az amerikai Antarktisz-kutató állomás tagjai összetűzésbe keverednek két norvég kutatóval, befogadnak egy szánhúzó kutyát. Ekkor azonban még nem is sejtik, hogy az... több»

John Carpenter idegtépő,és egyszerre zseniális sci-fi horrorja.Kurt Russell fantasztikus alakítása,a gyönyörű helyszínek,és a történet,mind-mind zseniális.A film csúcspontja,a vérvétel mai napig meghatározó filmes élményem.
#3

84 A légy  (1986)

(17) (25)

dráma | horror | sci-fi

Disney+

Seth Brundle (Jeff Goldblum), a zseniális tudós azon dolgozik, hogy megvalósítsa álmát: egy olyan szerkezetet, ami képes élőlényeket teleportálni egyik helyről a másikra oly... több»

David Cronenberg horror mozija,amiben az átalakulást mesteri módon vezeti le,és itt nem farkasról,vagy más szörnyről van szó,hanem egy légyről,ami egy rosszul elsült kísérlet miatt került képbe.Jeff Goldblum hatalmasat játszik ebben a szuper filmben.
#2

45 Péntek 13  (1980)

(16) (21)

horror | misztikus | thriller

Az elhagyatott nyári tábort ismét megnyitják, nem törődve azzal, hogy egykor kegyetlen gyilkosságok miatt kellett bezárni. Bár az ottani lakosok szerint a helyen még mindig átok... több»

Kevin Bacon itt még tejfelesszájú kamaszként menekül a halál elől.Sean S. Cunningham egy kultuszt alapított,akik rajonganak negyven éve töretlenül Jasonért!Én is közéjük tartozom.
#1

84 Rémálom az Elm utcában  (1984)

(58) (19)

horror

Nancy Thomson (Heather Langenkamp) átlagos kamaszlány, életét azonban váratlanul hátborzongató események sora kavarja fel. Rémálmok kezdik gyötörni, minden éjszaka sikoltozva,... több»

Wes Craven kultfilmje,amit milliók imádnak,és álmodnak tőle rosszakat.Az égett arcú,fémkarmos Freddie(Robert Englund,aki a film által befutott! ) álombeli rém mindenhol megtalál,akár alszol,akár nem.