81 Utódlás  (2018)

Brian Cox mindig is híres volt arról, hogy nem rejti véka alá a véleményét, legyen az jó vagy rossz. Ez érvényes a színésztársairól alkotott véleményére is. Most épp azzal korbácsolta fel a hullámokat, hogy az Utódlás egy másik sztárjáról mondta el egy interjúban a gondolatait.

Mint ismert, Brian Cox és Jeremy Strong apa-fia párost alakít az HBO nagy sikerű sorozatában. Így meglehetősen sokat forgattak együtt. Brian Cox nemrégiben a Town & Country magazinnak adott egy interjút, amelyben Jeremy Strongról is beszélt.

Elmondta, hogy alapvetően nagyszerű színésznek tartja, ahogy a stáb többi tagjával is megtalálta a közös hangot. De volt valami, ami végtelenül idegesítette. Ez pedig Jeremy Strong munkastílusa. Ő ugyanis a methodacting képviselője, amivel az őrületbe kergette színésztársát.

A methodacting a színészet azon típusa, amikor a színész rendkívül mélyen beleéli magát az adott karakterbe. Gyakran hónapokig tartó felkészülés előzi meg a forgatásokat, ahol az adott karakterre jellemző dolgokat a való életben is megtanulja a színész. A cél, hogy maximálisan azonosulni tudjon a karakterrel, aminek az is lehet a hátulütője, hogy a forgatáson kívül is szerepben marad.

Valószínűleg ez bosszantotta Brian Coxot is, aki, amikor erről kérdezték az interjúban, csak annyit válaszolt, „Ez kib*szott idegesítő. Ne is beszéljünk inkább róla!” Természetesen később erről megkérdezték Jeremy Strongot is, aki a GQ-nak adott interjújában reagált színésztársa véleményére.

Úgy fogalmazott, „mindenkinek joga van az érzéseihez, ahogy Brian Coxnak is joga van azt mondani, amit akar.” Később arról is beszélt, hogy a forgatáson nagyon megszerette a sorozatbéli testvéreit és az apját (Brian Coxot) is. De hozzátette, hogy az ember nem mindig kedveli azokat, akiket szeret.