Kis híján George Lucas rendezte a Star Wars VII-et

George Lucas a USA Today interjújában elárulta, hogy már javában tervezte az új Star Wars trilógiát, amikor a Disney felajánlotta, hogy megveszi a LucasFilm-et.

Talán soha nem örvendett akkora népszerűségnek a Star Wars franchise, mint napjainkban: Idén debütál a mozikban a Star Wars - Az ébredő Erő, a Disney XD-n jelenleg is sikerrel fut a Star Wars Rebels című animációs széria, a háttérben pedig több egész estés spin-off is készül olyan rendezőkkel az élükön, mint Josh Trank (Az erő krónikája) és Gareth Edwards (Godzilla, 2014). Az Ébredő erő első előzetese minden létező rekordot megdöntött, és világszerte milliók várják kíváncsian, hogy mit tud kihozni az alapanyagból J.J. Abrams. Azonban az események egészen máshogy is alakulhattak volna.

A Disney 2012-ben 4 milliárd dollárért vásárolta meg George Lucas cégét, és ezzel együtt a teljes franchise jogait. Lucas a USA Today-nek adott interjújában elmondta, hogy a stúdióval kötött üzlet előtt már javában tervezte hetedik Star Wars-moziját. Bár Lucas tudta, hogy egy új trilógia hozzávetőlegesen tíz éves elköteleződést jelent, az eredeti tervek szerint 2015. májusában mutatta volna be a filmet. Azonban a Disney visszautasíthatatlan ajánlata miatt végül le kellett mondania a projektről.

Röviddel a felvásárlás után Lucas megnősült, és megszületett gyermeke is, így elmondása szerint egyáltalán nem bánta, hogy nem köteleződött el az Star Wars VII mellett. "Jobb nekem, hogy rögtön az elején ki tudtam szállni. Az idő fontosabb számomra, mint a pénz" - ismerte be. Lucas elmondása szerint mindössze egy dolgot sajnál a franchise 6 filmje kapcsán, hogy nem tudta őket rajongóként élvezni. Épp ezért meg nem nézte a Star Wars - Az ébredő Erő első előzetesét sem, hogy a decemberi premier előtt semmi ne ronthassa el az élményt. "A következő részt végre én is ugyanúgy élvezhetem, mint bárki más" - mondta. A rendező egyébként a forgatást megelőzően kreatív konzulensként kivette a részét az előkészületi munkákból, de a LucasfFilm eladását követően már nem akart mélyebben belefolyni a projektbe.

A rendező jelenleg kisebb, kísérleti projekteken dolgozik, ezekről azonban egyelőre semmit nem árult el.

A J.J. Abrams rendezésében készülő Star Wars - Az ébredő Erő 2015. december 18-án debütál a mozikban.