Hamarosan a mozikban David Yates filmje, melynek premierje kapcsán 9 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Már csak hetek kérdése, és a mozikban Harry Potter franchise spin-offjénak világszerte milliók által várt folytatása, a Legendás állatok - Grindelwald bűntettei, mely minden bizonnyal nálunk is komoly sikerekre számíthat. A film rendezői székét David Yates foglalhatta el (Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész, Harry Potter és a Főnix rendje), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Johnny Depp, Jude Law, Eddie Redmayne, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Toby Regbo és Katherine Waterston. A forgatókönyvet J. K. Rowling szerezte.

Íme 9 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A Legendás állatok 2 története nem jelent meg könyv formájában, de 2018. november 16-tól a könyvesboltokban megvásárolható lesz a film forgatókönyve.
  • Newt Scamandernek varázspálcája van, használja a mágiát, sőt a Mágiaügyi Minisztériumnak dolgozik annak ellenére, hogy kirúgták Roxfortból. Ez számos rajongónak szemet szúrt, de J.K. Rowling elmondta, hogy a következő filmekből ki fog derülni ennek az oka.
  • Bár Theseus Newt idősebb bátyja, Eddie Redmayne nyolc évvel idősebb a fivérét alakító Callum Turnernél.
  • A fiatal Dumbledore szerepére Christian Bale, Benedict Cumberbatch, Mark Strong, és Jared Harris (annak a Richard Harrisnek a fia, aki az első két Harry Potter-filmben alakította Dumbledore-t), de végül Jude Law lett a befutó.
  • 2016. november 1-én hozta le a Deadline, hogy Johnny Depp alakítja a film negatív hősét. A rajongók közül többen felháborodásuknak adtak hangot, ugyanis ekkoriban még javában zajlott a Depp körüli botrány, amit felesége, Amber Heard robbantott ki, aki szerint a színész többször is agresszívan viselkedett vele a közös otthonukban.
  • A film forgatása 2017. július 3-án kezdődött meg a Warner Bros. Studios-ban, Leavesdenben. A munkálatok december 20-án értek véget.
  • A Legendás állatok 2 világpremierje 2018. november 8-án lesz a UGC Ciné Cité Bercy-ben Párizsban.
  • A film első előzetesét 2018. július 21-én mutatták be a San Diegó-i Comic-Conon.
  • Hónapokkal a premier előtt bejelentették, hogy elkészül a harmadik rész, melynek premierjét 2020. november 20-ra tűzte ki a Warner. A stúdió összesen öt filmet tervez a franchise-hoz.

Hazai premierdátum: 2018.11.15.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: