A vámpír lét egy nagy hátulütővel rendelkezik... Túl sokáig élsz.

Talán, mint A grófban, az új sötét humorú horror filmben (amit a neves chilei rendező, Pablo Larraín jegyez), te is részese voltál a történelmet formáló eseményeknek és különösen utálatos zsarnok tetteidért a vádlottak padján találhatod magad. És talán te is csupán egy szörny vagy. Egy vérszívó szörny, aki elég hosszú ideig élt ahhoz, hogy meg akarja változtatni a sorsát - vagy legalábbis azt, ahogyan a világ emlékezni fog rá.

A gróf című film címszereplője (akit a kedvelt chilei színész, Jaime Vadell alakít), nem más, mint a hírhedt Augusto Pinochet, aki fél évszázada, 1973. szeptember 11-én egy puccs során vette át a hatalmat Chilében. A férfi valójában egy túlkoros vámpír, aki a francia forradalom óta kardinális szerepet tölt be a világ nagy konfliktusaiban. Most, 250 évvel később Pinochet úgy dönt, hogy ideje végleg meghalni, de még akad előtte egy kis elintézni valója…

A filmet Chile eldugott területein forgatták, lenyűgöző fekete-fehér képi világban. Larraín szürreális és provokatív komédiája szeptember 15-én debütál a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. A film szeptember 15-től elérhető a Netflix kínálatában. 

Ha rendelkezel előfizetéssel, akkor a mafab oldaláról, a “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintva már nézheted!

46 A gróf  (2023)

vígjáték

A történet középpontjában Augusto Pinochet áll, aki nem halott, hanem egy megöregedett vámpír. Miután 250 évet élt ebben a világban, úgy döntött, hogy egyszer és mindenkorra... több»