Mátrix 4: Ezért nem Laurence Fishburne alakította Morpheust

A Mátrix: Feltámadások a közelmúltban került a mozikba, melyben egy új Morpheus mutatkozott be. De miért nem Laurence Fishburne játszotta a kultikus karaktert?

Azt már a premier előtt tudni lehetett, hogy Laurence Fishburne nem szerepel a film szereplőgárdájában. A színész, aki az eredeti trilógiában Morpheust alakította nem volt rajta az előzetesen kiadott stáblistán, nem úgy, mint Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss.

A trailerekből kiderült, hogy Morpheus visszatér, de a szerepet Yahya Abdul-Mateen II (az Aquaman Fekete Mantája) kapta.

"Olyan karaktert játszom, aki ugyanolyan jól ismeri a Mátrix történetét, mint Morpheus. Az önfelfedezés útján van. A történetünkben sok minden szól a felnőtté válásról és az útkeresésről. És ez alól Morpheus sem mentesül. A közönség megérti, hogy a Mátrixban sok szabály van. A kor, a megjelenés és az általunk valósnak vélt dolgok manipulálhatók. A Mátrix az a hely, ahol minden lehetséges" - mondta az Entertainment Weeklynek.

Decemberben a színész Jimmy Fallon Tonight Showjában is feltűnt, ahol így érvelt: "Nem azért vettek fel, hogy Laurence Fishburne-t helyettesítsem. Amikor a film kijön, akkor lesz értelme, akkor lesz király" - mondta. 

Más hírekkel ellentétben Lana Wachowski és Laurence Fishburne közt nincs ellentét, a rendező egyszerűen csak úgy döntött, hogy más irányba viszi el a karaktert, Fishburne pedig egyetlen alkalommal sem rótta fel neki nyilvánosan, hogy kihagyta őt a folytatásól.

"Nem hívtak. Sok szerencsét kívánok nekik. Remélem, nagyszerű lesz" - olvashattuk a szavait a Vulture hasábjain. 

Persze, aki látta a filmet, az tudja, hogy a Nabukodonozor kapitánya valóban halott, ahogy azt Niobe (Jada Pinkett Smith) elárulja, amikor a film egy pontján megmutatja Neónak a hős tiszteletére állított szobrot, és az a Morpheus, akit a filmben láttunk már valaki nagyon más, mint akit az eredeti trilógiában megismerhettünk.

akció | sci-fi

Készen állsz arra, hogy újra belépj a Mátrixba? Ez a feltámadás története, amely ismét egy sötét világba kalauzolja a nézőt. "A két valóság világában - a mindennapi élet... több»