Megfojtott virágok: Scorsese új filmjének sztárja épp most írt történelmet a Golden Globe-on

Történelmet írt Lily Gladstone az idei Golden Globe-gálán. A Megfojtott virágok a rendezvény 81 éves történetében ő lett az első őslakos nő, aki elnyerte a legjobb filmszínésznőnek járó díjat.

“Az édesanyámmal vagyok itt, aki, bár nem blackfeet, fáradhatatlanul dolgozott azért, hogy a nyelvünk bekerüljön az osztálytermekbe, így volt egy feketelábú nyelvtanárom, amikor felnőttem” - mondta a beszédében Gladstone.

“Annyira hálás vagyok, hogy beszélhetek egy kicsit is a nyelvemen, amit itt fent állva nem beszélek folyékonyan. Ebben a szakmában az őslakos színészek régebben angolul mondták a szövegüket, majd visszafordították a felvételeken” - tette hozzá Gladstone.

A színésznő köszönetet mondott Leonardo DiCapriónak és a film rendezőjének, Martin Scorsese-nek, amiért változást hoztak a munkájukkal, valamint köszönetet mondott Geoffrey Standing Bear törzsfőnöknek és az Osage Nemzetnek is.

Gladstone mindemellett beszélt azokról hullámvölgyekről, amelyeken nőként keresztülment a szakmában, ugyanakkor reményét fejezte ki a változás iránt.

dráma | krimi | misztikus | thriller | történelmi | western

Az USA az 1920-as években. Oklahoma államban, az Osage Nemzet területén rengeteg olajat találtak, ami az ott élő indiánokat nagyon gazdaggá tette. De a fehér telepesek is a fekete... több»