Meghalt Matthew Perry: Így búcsúznak kollégái és a szórakoztatóipar a Jóbarátok néhai sztárjától

A szórakoztatóipar gyászolja a Matthew Perry halálát, akikre az otthonában találtak rá. Mindössze 54 éves volt.

Perryre Los Angeles-i otthonában találtak rá, miután feltételezhetően belefulladt egy jakuzziba. Kollégák és hírességek, köztük Piers Morgan, Maggie Wheeler, Morgan Fairchild, Selma Blair, Wendell Pierce, Paget Brewster és mások is részvétüket fejezték ki a különböző közösségi médiafelületeken. 

"A legrégebbi barátom. Mindannyian szerettük Matthew Perryt, én különösen. Minden nap. Feltétel nélkül szerettem őt. És ő engem. Megtörtem. Összetört a szívem. Szép álmokat, Matty. Szép álmokat" - írta Selma Blair az Instagramon.

Morgan Fairchild színésznő, aki Matthew anyukáját alakította a Jóbarátokban, azt mondta, hogy "sokkolta" és "összetört a szíve" "fia" halála.

Maggie Wheeler, a színésznő, aki Janice Hosensteint játszotta az amerikai sitcomban, és az Instagramon rótta le a kegyeletét.

"Micsoda veszteség. Hiányozni fogsz a világnak, Mathew Perry. Az öröm, amit túl rövid életedben oly sokaknak szereztél, tovább fog élni" - írta.

A Jóbarátok hivatalos fiókja és az NBC, az ikonikus sorozat mögött álló csatorna is lerótta kegyeletét. 

"Tökéletes komikusi időzítésével és fanyar humorával világszerte emberek százmillióinak okozott sok örömet. Öröksége számtalan generáción keresztül fog tovább élni" - írta az NBC.

Perry nemrég adta ki memoárját "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing" címmel, amelyben nyíltan beszélt a függőséggel való küzdelméről. Korábban már felfedte a függőséggel kapcsolatos extrém kihívásait, többek között azt is, hogy 2019-ben az ópiátfogyasztás okozta gyomor-bél perforáció miatt kis híján meghalt. 

Az egészségével kapcsolatos aggodalmak ellenére állítólag nem találtak drogot az otthonában, és nem gyanúsítják bűncselekménnyel.